ALOITA NYT

Äidin hyvinvointi - koko nainen kuntoon!

lantionpohjan kireys lantionpohjan lihakset synnytyksen jälkeen treeni
Äidin hyvinvointi - lantionpohja vaikuttaa kokonaisvaltaisesti

Lantionpohjan lihasten toiminta vaikuttaa kokonaisvaltaisesti naisen hyvinvointiin, kehoon ja mieleen. Lantionpohjan kunnon moninaiset vaikutukset ulottuvat erilaisista kiputiloista ja kiusallisista vaivoista (esim. virtsankarkailu) aina arjessa jaksamiseen. Tilanne usein korostuu hiljattain tai useampia lapsia synnyttäneillä äideillä.

Äitien hyvinvointia tarkastellessa, on hyvä muistaa että ihminen ei ole erillisten osien muodostama kone vaan kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Alapää vaikuttaa yläpäähän ja yläpää alapäähän. Olemme valmentaneet tuhansia naisia ja saamamme palaute kertoo kuinka iso merkitys toimivalla lantiopohjalla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kuntouta keskivartalo® valmennuksemme on myös mukana Suomen äitiysterveydenhuoltoa kehittävässä tutkimuksessa - tutkimukseen on vapaaehtoisesti lähtenyt mukaan jo yli 300 hiljattain synnyttänyttä äitiä.

 

Lantionpohjan lihasten toiminnalla on yllättävän iso vaikutus koko kehon hyvinvointiin

Lantionpohjan lihasten toiminta vaikuttaa koko kehon hyvinvointiin, leukanivelistä mielialaan. Sillä on vaikutusta koko elämänlaatuun. Ja uskallamme väittää, että tämä pätee kaikkiin naisiin iästä riippumatta. Kun lantionpohja toimii kuten sen kuuluu ja siihen voi luottaa, ei tarvitse miettiä voiko lähteä lenkille tai leikkiä hippaa lasten kanssa.

Lantionpohjan lihasten tärkeydestä muistutellaan kyllä neuvolassa ja synnytyslaitoksella, mutta miten muistaa treeni arjen keskellä? Rentoutus- ja tai hengitysharjoituksiakin pitäisi muistaa tehdä pyykkikuorman keskellä.

Äidin hyvinvointi huomioidaan Nordic Fit Maman valmennuksissa kokonaisvaltaisesti. Valmennuksissa ei treenata vain lihaksia vaan opetellaan myös menetelmiä ja tapoja rentoutukseen ja stressinhallintaan. Tavoitteena on, että äidit oppivat ottamaan itselleen pienen (edes muutaman minuutin) oman hetken, jolla on yllättävän iso vaikutus hyvinvointiin. Treenit ovat helposti arjessa toteutettavia ja eivät vaadi paljon aikaa, joten niiden avulla saa helposti luotua pysyvät treenirutiinin arkeen. Hetken hengitysharjoitus tai keskittyminen omaan kehoon rentouttaa mieltä ja auttaa päivittäisessä palautumisessa. Se auttaa myös lantionpohjaa rentoutumaan ja toimimaan paremmin.

 

Lantionpohjan toimintaan vaikuttaa myös lihasten kireys

Kireät lantionpohjan lihakset ovat yleinen vaiva jonka tyypillisiä oireita ovat fyysinen kipu ja vaivat (kuten esimerkiksi virtsankarkailu). Kireys vaikuttaa myös mielialaan. Lantionpohjan rentouttamisen aikaansaama hyvä olo leviää koko kehoon, mieleen asti.

Valmennuksemme on suunniteltu kaikille naisille, ei vain niille äideille, jotka treenaavat kunnianhimoisesti ja haluavat päästä nopeasti takaisin entisiin mittoihinsa. Synnytyksestä palautuminen ja uuden perheenjäsenen kanssa arkeen palaaminen on haastavaa. Siinä on otettava koko nainen huomioon, alapäästä yläpäähän.

 

Hyvinvointia äitien arkeen koska jokaisella äidillä on oikeus terveeseen ja toimivaan kehoon

Saamamme palautteen perusteella olemme onnistuneet tavoitteessamme lisätä äitien hyvinvointia. Kuntouta keskivartalo® -valmennuksen fokus on keskivartalon ja lantionpohjan lihasten nousujohteisessa vahvistamisessa. Tämä näkyy valmennuksen palautteissa toistuvana viestinä siitä, miten äidit ovat saaneet valmennuksesta energiaa arkeen ja paremman mielen. Lantionpohjan toiminnalla, epätietoisuudella sen harjoittelusta ja mahdollisilla ongelmilla (esim. virtsankarkailu, selkäkivut) on valtava vaikutus siihen millaiseksi arki koetaan.

Valmennustemme harjoitukset vievät vain hetken päivästä mutta seurauksena on paitsi toimivampi lantionpohja, kiinteämpi keskivartalo ja usein myös oma pieni liikuntahetki arjen rutiinina. 

Tutkimukset osoittavat, että pienet muutokset jotka kytketään osaksi jokapäiväistä arkea johtavat kestävämpiin tuloksiin kuin isot ja kunnianhimoiset tavoitteet. Kymmenen minuutin päivittäinen liikuntatuokio voi olla se sykäys, joka johtaa terveempiin elämäntapoihin.

 

Stressi liikunnan lisäämisestä ei lisää hyvinvointia

Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että liikunnan lisääminen on parasta, mitä hyvinvointimme eteen voimme tehdä. Mutta stressiä ei liikkumisesta pidä ottaa. Liikunnan aloittaminen ja sen lisääminen tulee olla helppoa ja siksi harjoituksemme on suunniteltu niin, että ne on helppo sovittaa arkeen. Kun valmennus alkaa, muistutamme treeneistä päivittäin ja annamme helpot ohjeet niiden tekemiselle. Lisäksi valmennuksissa otetaan aina huomioon myös henkinen jaksaminen.

Rentoutukselle ja levolle varataan aikaa jotta lihakset myös palautuvat ja kehittyvät levossa. Valmennuksissa voi edetä myös täysin omassa tahdissa tai kerrata niitä.

Nordic Fit Maman valmennukset ovat mahdollisimman stressitön tapa kohentaa kuntoa, korjata raskauden ja synnytyksen aiheuttamia vaurioita sekä ala- että yläpäässä ja päästä taas kiinni treenirutiiniin. 

"Se piristi, rentoutti ja ennen kaikkea treenistä tuli osa arkea - niitä omia hetkiä! Parasta oli positiivisuus, tsempin kautta aloitus, video-ohjeet ja mahdollisuus kuunnella päivän ohjeet vaunulenkillä. Tässä valmennuksessa on todella otettu huomioon äitiys ja tilanteet treenien mahdollistamiseen. Minulla ei jäänyt yhtään treeniä väliin! " Anni

Palaute vaikutuksesta arkeen Nordic Fit Mama 1 - Kuntouta keskivartalo® valmennus

Jatkona aiheeseen mielen ja kehon yhteydestä, kuuntele alla olevasta Kehtaanko kysyä podcastin jaksosta 33 kun Nordic Fit Maman Riina ja kiropraktikko Ilse Ikäheimonen keskustelevat siitä miten kehon kireydet vaikuttavat mieleen ja toisinpäin. Kuuntele miten kiropraktiikan avulla voi helpottaa raskaana olevien lantion alueen ja selän kiputiloja ja toisaalta edesauttaa imetyksen sujuvuutta ja helpottaa imetysjumeja. 

 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset