ALOITA NYT

Onnea äideille, bonusäideille ja momaloille

Momala, äitienpäivä, äitiys, äidit, bonusäidit, lapsettomien lauantai

USAn varapresidentti Kamala Harris´n uusperheessä on kaksi lasta varapresidentin edellisestä avioliitosta. Hän on siis bonusäiti.

Varapresidentillä ei ole biologisia lapsia, mutta hänet tunnetaan hyvin äidillisenä. Hän rakastaa lapsia ja hoitaa heitä ja viettää aikaansa heidän kanssaan mielellään.

Kamalaa kutsutaankin Momalaksi.

Meidänkin lähipiirissämme on Momala.

Hän on lasteni isän serkku, hyvin lapsirakas ja sydämellinen ihminen.

En osaa kuvata häntä lapsettomaksi, vaikkei hän ole synnyttänyt tai virallisesti adoptoinut yhtäkään.

Hänellähän on lapsia, useitakin ja eri osoitteissa. Hän on tärkeä paitsi näille lapsille, myös heidän vanhemmilleen.

Minä en varmasti olisi selvinnyt ilman omaa momalaamme.

Hän tuli aina avuksi, kun tarvitsin lastenhoitoapua. Hän oli aivan yhtä perillä pienen vauvan hoitamisesta kuin minäkin esikoisen saatuani. Ei minullakaan ollut vauvoista kokemusta.

Kun lapset, erityisesti kummityttärensä, kasvoi teiniksi, häntä tarvittiin edelleen.

Momalamme vei tyttäreni esimerkiksi rippileirille, koska tytärtäni pelotti. Momala on vuosien varrella vienyt häntä shoppailemaan ja sushille. He ovat käyneet baletissa ja matkoilla. Hän on osallistunut kaikkiin lastenjuhliimme ja rippijuhliin ja lakkiaisiin. Hän on ostanut monia monia lahjoja.

Ja saanut itse hyvin vähän.

Momala on yhä tärkeä nyt jo aikuiselle tyttärelleni, joka sai juuri esikoisensa.  Hänestä tulee varmasti hyvin tärkeä iso-momala pikku-Lilille.

Nyt äitienpäivänä toivoisin, että muistaisimme omia momaloitamme. Heille voisi lähettää kortin. Antaa kukkia. Halata. Kiittää siitä, että he ovat osallistuneet lasten elämään.

Lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä eikä meistä kukaan omista lapsiaan. He tulevat meidän kauttamme ja kuuluvat elämälle, kuten turkkilainen kirjailija Nazim Hikmet ihanassa runossaan Sinun lapsesi eivät ole sinun, kirjoittaa.  

Hyvää momaloiden päivää kaikille, jotka pitävät huolta niistä, jotka huolenpitoa tarvitsevat. Maailmassa ei ole mitään tärkeämpää, kuin se.

Kirjoittaja:

Kati Reijonen/ Nordic Fit Mama

Kuva: Wikimedia Commons

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset