ALOITA NYT

Omin käsin onneen

lantionpohjan lihakset seksi
Sooloseksi on terveellistä

Kalifornian yliopiston professori Thomas W Laqueur toteaa kirjassaan Solitary Sex : A Cultural History of Masturbation, että sooloseksin käsite sellaisena kuin me sen ymmärrämme, tuli yleiseen keskusteluun vasta 1700-luvun alussa.

Vaikka sooloseksiä on varmasti harjoitettu kautta aikain, se oli yksityisasia eikä siitä puhuttu yleisesti. Antiikin Kreikassa esimerkiksi itsensä tyydyttäminen oli orjien ja satyyrien osa. Heillä kun ei ollut muuta kanavaa seksuaalisuutensa toteuttamiseen. Vapailla roomalaisilla, sekä miehillä että naisilla, sen sijaan oli ja he käyttivätkin niitä kanavia (orjia) ahkerasti hyväkseen.

1700-luvulla asiaan alettiin kiinnittää huomiota ja tultiin siihen johtopäätökseen, ettei sooloseksi voi olla muuta kuin sairautta. Se oli liian hallitsematonta ja yksityistä. Raamatustakin löydettiin kohta, jossa Jumala näytti sen tuomitsevan.

Näihin aikoihin asti sooloseksiä onkin pidetty, jos ei syntinä, niin ainakin jotenkin nolona ja hävettävänä.

 

Lääkäri suosittelee masturbointia

Mutta nyt ovat ajat toiset. Tieteellisten menetelmien kehittyminen on lisännyt ymmärrystämme sekä terveydestä että seksuaalisuudesta vaikka juuri seksuaalisuuden alalla kehitys onkin ihmeellisen hidasta.

Naisen klitoris esimerkiksi mallinnettiin vasta 90-luvun alussa. Vasta silloin opittiin, että naisen klitoris on yhtä iso kuin penis mutta suurin osa siitä sijaitsee kudosten alla. Ja vasta vuonna 2020  julkaistiin kirja Seksuaalilääketiede (Duodecim), Suomen ensimmäinen seksuaalilääketieteen oppi- ja käsikirja.

 

Nyt kuitenkin tiedetään, että sooloseksi on terveellistä

Vastikään valmistuneessa Lunetten ja Womanizerin Menstrubation-tutkimuksessa esimerkiksi tutkittiin itsetyydytyksen vaikutusta kuukautiskipuihin.

Tulokset olivat yksiselitteiset: 90% osallistujista suosittelisi itsetyydytystä apuna kuukautiskipuihin ja 85% osallistujista aikoi jatkaa itsetyydytystä apuna kuukautiskipuihin myös tutkimuksen jälkeen.

Kuukuppi todettiin ymmärrettävästi touhussa tarpeelliseksi, sillä se ehkäisee sotkua. Orgasmi sitä paitsi saa kohdun supistelemaan mikä lisää vuotoa. 

Sooloseksin on todettu tehoavan myös muihin hormonaalisiin vaivoihin, kuten PMS:ään ja vaihdevuosioireiluun. Se rentouttaa, nostaa mielialaa ja auttaa nukkumaan. Se virkistää alapään verenkiertoa, vahvistaa ja voitelee vaginan limakalvoja ja rentouttaa lantionpohjan lihaksia, jotka ovat paljon istuvilla ja paljon urheilevilla usein kireät.

 

Ihmeellinen sooloseksi

Itsensä hyvänä pitäminen ja koskettelu vapauttaa mielihyvähormoneja kuten dopamiinia, sekä kehomme tuottamaa luomumorfiinia eli endorfiineja. Jos orgasmiin päästään, niin sillä onkin sitten suorastaan räjäyttävä vaikutus. 

Orgasmi vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa ja saa aikaan syvän hyvän olon tunteen. Ilmankos ranskalaiset kutsuvat sitä pieneksi kuolemaksi. Orgastinen autuus lienee harvoja hetkiä ihmiselämässä, jolloin olemme täysin läsnä. Ei siis ihme, että nyt on kehitetty myös orgastinen meditaatiotekniikka eli OM. Siinä kumppani hyväilee klitorista noin 15 minuuttia, ainoana tavoitteenaan tuottaa mielihyvää.

Klitorishan on ainoa tunnettu elin, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa mielihyvää.

Orgasmi saa lihakset, myös lantionpohjan lihakset rentoutumaan ja tämä on erittäin hyvä asia, sillä kireät alapään lihakset aiheuttavat monenlaista vaivaa, kuten virtsaamis- ja ulostamisongelmia, kipuja pakaroissa ja alaselässä ja jopa leukapielissä. Alapään kireys vaikuttaa myös yläpäähän ja jopa mielialaan.

Orgasmin jälkeen olo on yleensä raukea ja uni tulee helposti, mikä auttaa unettomuudesta kärsiviä.

 

Sano kyllä nautinnolle

Sooloseksin avulla pääsee kaiken muun hyvän lisäksi myös irti seksiin usein liittyvistä häpeän tunteista. 

Se on myös hyvä ja turvallinen keino tutustua omaan kehoonsa ja seksuaalisuuteensa. Meillä nykyajan ihmisillä on usein hankala suhde kehoomme. Nautinnon sijaan kroppamme tuottaa meille paineita: pitäisi olla laihempi, kiinteämpi, sileämpi, haluttavampi. Lisäksi meitä kehotetaan jatkuvasti tarkkailemaan kehoamme sairauksien varalta. Ajatus, että voisi vain kosketella itseään, ja keskittyä siihen, miltä juuri nyt kehossa tuntuu, voi tuntua oudolta.

Mutta harjoittelemalla oppii, sooloseksiäkin, jossa lopulta on kyse puhtaasta nautiskelusta. Se lieneekin harvoja nautintoja, jolla on terveysvaikutuksia ja joka on lähes pelkästään terveellistä (ellei siihen jää niin pahasti koukkuun, että muu elämä ja ihmissuhteet jäävät paitsioon).

Vahva ja rento lantionpohja tekee muuten seksistä nautinnollisempaa. Vahvat lihakset saavat emättimen supistelemaan ihanasti ja tuottavat mahdollisimman suuren nautinnon myös kumppanille. Nordic Fit Maman lantionpohjaa vahvistavat valmennukset Nordic Fit Mama 1 ja Nordic Fit Mama 2 on tarkoitettu erityisesti raskauden ja synnytyksen jälkeiseen kuntoutumiseen. Valmennuksissa mukana keskivartalon kuntoutuksen lisäksi erilaiset rentoutusharjoitukset lantionpohjan kireyksien hoitoon.

 

 Lähteet: 

Thomas W Laqueur: Solitary Sex : A Cultural History of Masturbation. 

Menstrubation-tutkimus

Mayo clinic

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset