Terveisiä tunturista!

elämänmuutos elämää lapissa
Nordic Fit Maman Riina Laaksonen muutti vuodeksi Ylläkselle

Nordic Fit Maman perustaja Riina Laaksonen muutti joulukuussa 2020 perheineen Ylläkselle. Koronapandemia vauhditti pitkään pohdittua elämänmuutosta. Aluksi Laaksoset menivät vain kokeilemaan mutta he viihtyivät niin hyvin, että päättivät jäädä pidemmäksi aikaa. 

Mutta millaista se arki on napapiirin pohjoispuolella? 

“Elämä täällä on paljon rauhallisempaa kuin Helsingissä", Riina Laaksonen kertoo. "Helsingissä arjen pyörittämistä vauhdittivat kaikenlaiset menot ja harrastukset ja yhteinen aika jäi vähiin. Täällä me vietämme paljon enemmän aikaa yhdessä. Harrastusten sijaan  oleilemme luonnossa. Kesäisin retkeillään ja pyöräillään, talvisin lumilautaillaan ja hiihdetään.  Arkeen on muutenkin tullut lisää rauhaa. Ympärillä oleva luonto rauhoittaa".

Miten treenaamisesi on siellä muuttunut?

"Helsingissä kävin salilla ja lenkkeilin. Täällä Lapissa olen alkanut kuunnella enemmän itseäni.  Kuntosaleja ei ole lähettyvillä eikä kehoni tunnu kaipaavankaan samalla lailla sykettä nostavaa maksimivoimatreeniä kuin kaupungissa. Teen kyllä jonkin verran lihaskuntotreeniä mutta enimmäkseen joogaan. Syksy on ollut hektinen ja stressaava ja nyt tuntuu hyvältä vain hengitellä ja harjoitella kiireetöntä läsnäoloa, koska puitteet täällä ovat siihen niin hienot. Lisäksi käyn ainakin pari kertaa päivässä ulkoilemassa, nauttimassa näistä ihanista maisemista."

 Mikä Lapissa on parasta?

"No ehdottomasti rauha ja se, että voidaan olla niin paljon perheen kesken. Meidän tokaluokkalaisemme totesikin,  että täällä Lapissa te jaksatte paremmin keskittyä meidän asioihin. Se kirpaisi mutta onhan se totta. Täällä on tajunnut, etteivät lapset tarvitse muuta kuin aikaa ja yhdessä tekemistä. Ala-asteikäiset ei tarvitse erityisiä harrastuksia vaan ne keksivät itsekin tekemistä tosi paljon. Lähimetsään voi aina mennä rakentamaan vaikka majoja."

 Mitä kaipaat Helsingistä vai kaipaatko mitään?

 "No välillä olisi kiva tietysti lähteä ulos syömään ja leffaan tai tapaamaan ystäviä.  Myös asioiden hoitaminen kaupungissa on helpompaa. Täällä palvelut on tosi vähissä mutta toisaalta sitä osaa arvostaa niitä palveluita, joita on, kuten Kolarin kirjastoa. Se on ihan huippu.

Elämä täällä on hyvällä tavalla askeettisempaa. Shoppailu esimerkiksi ei täällä edes houkuta, edes uusien vaatteiden ostaminen. Eivätkä lapsetkaan täällä halua uusia leluja. Kun hälinä ympäriltä poistuu, voi keskittyä perusasioihin."

Tilaa Nordic Fit Maman uutiskirje

Liity Nordic Fit Mama äitien yhteisöön. Saat kuukausittain  ajankohtaista tietoa äideille, treeni- ja ravintovinkkejä sekä rahanarvoisia etuja.  

Ei roskapostia. Emme koskaan anna tietojasi muualle.