ALOITA NYT

Tervetuloa onnellinen uusi vuosi 2022

riina stressinhallinta
 

Uusi vuosi on upea mahdollisuus uusille aluille!

Syksyn mittaan stressi tuntui olevan monella tavalla läsnä ja lähes jokainen kokee jonkin tasoista stressiä. Välillä saattaa tuntua siltä, että olosuhteet ja elämäntilanteet tuovat kohtuuttoman suuren taakan kannettavaksi kaiken muun normaaliarjen ohella.

Tiedämme varmasti kaikki, että ollaksemme tyytyväisempiä ja onnellisempia ja voidaksemme paremmin, meidän tulisi päästää irti liiasta huolehtimisesta ja stressistä. Tämä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty. Totutussa pysyminen on aina muutosta helpompaa ja oli muutos kuinka suuri tai pieni tahansa, koetaan se usein hieman pelottavaksi.

Ihminen joka olemme, ei aina välttämättä ole sama joka haluaisimme olla. Tullaksemme ihmiseksi, joka haluaisimme olla, on opittava päästämään irti, niin fyysisesti, henkisesti kuin tunnetasollakin.

Stressiä ja negatiivisia tunteita ei toki tarvitse kokonaan kieltää, ne kuuluvat elämään ja eivät missään nimessä ole pelkästään huono asia. Seuraavat keinot auttavat pitämään stressin hallinnassa ja päästämään irti asioista, joita emme tarvitse. Päästämällä irti muutumme pikkuhiljaa enemmän sen kaltaisiksi, mitä haluaisimme olla. Irti päästäminen on myös keino hyväksyä itsemme ja oppia rakastamaan itseämme juuri sellaisena kuin olemme.

 1. Päästä irti niistä tunteista, jotka eivät saa sinua tuntemaan itseäsi voimakkaaksi ja vahvaksi.
 2. Päästä irti syyllisyydestä, jota koet tehdessäsi sellaisia asioita, joita oikeasti haluat tehdä.
 3. Päästä irti tuntemattoman pelosta. Ota pieni askel kerrallaan ja katso millainen polku edessäsi aukeaa.
 4. Päästä irti katumuksesta. Siinä tilanteessa, kun olet elämässäsi päätöksen tehnyt, se oli juuri sitä mitä halusit.
 5. Päästä irti huolehtimisesta. Huolehtiminen on niiden asioiden miettimistä, joiden et haluaisi toteutuvan.
 6. Päästä irti syyttelystä. Olet itse vastuussa elämästäsi. Jos et pidä jostain, voit hyväksyä sen tai tehdä muutoksen.
 7. Päästä irti ajatuksesta, että et kelpaa. Sinä kelpaat, sinulla on väliä ja sinua tarvitaan ja rakastetaan juuri sellaisena kuin olet.
 8. Päästä irti ajatuksesta, että unelmasi eivät ole tärkeitä. Ne ovat. Seuraa sydäntäsi äläkä pelkää ottaa rohkeita askeleita. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Parhaimmillaan voit saavuttaa unelmasi.
 9. Päästä irti ajatuksesta, että olet olemassa muita varten. Tämä on toki hyvä piirre, mutta muista huolehtia itsestäsi ennen muita. Näin pystyt antamaan muillekin parastasi.
 10. Päästä irti ajatuksesta, että kaikki muut ovat onnellisempia, menestyneempiä ja parempia kuin sinä. Olet juuri siinä missä sinun pitääkin olla. Sinun polkusi on juuri sellainen kuin sen kuuluukin. Ja jos haluat, sinulla on valta muuttaa sitä.
 11. Päästä irti ajatuksesta, että on oikea ja väärä tapa tehdä asioita ja nähdä maailma. Nauti kontrastista, erilaisuudesta ja niiden tuomasta rikkaudesta ja niiden antamasta perspektiivistä.
 12. Päästä irti menneisyydestä. Liian usein annamme menneen vaikuttaa tulevaan ja teemme oletuksia. On aika siirtyä eteenpäin ja avata uusi sivu, kertoa kokonaan uusi tarina.
 13. Päästä irti ajatuksesta että et ole siellä missä sinun pitäisi. Olet siellä missä sinun pitääkin olla. Kysy sen sijaan itseltäsi minne haluaisit olla menossa.
 14. Päästä irti suuttumuksesta ja vihasta entisiä puolisoita, perhettä tai ystäviä kohtaan. Me kaikki ansaitsemme onnea ja rakkautta. Vaikka joku asia on ohi, se ei tarkoita, että se olisi ollut väärin. Kaikki kokemuksesi ovat muokanneet sinusta sen vahvan ihmisen joka nyt olet.
 15. Päästä irti tarpeesta olla enemmän ja tehdä enemmän. Kun teet sen minkä pystyt, se riittää.
 16. Päästä irti ajatuksesta, että sinun tulisi tietää kuinka onnistua. Antaudu hetkeen ja tekemiseen. Opimme kaiken tarvittavan matkan varrella.
 17. Päästä irti rahahuolistasi. Tee suunnitelma millä tavalla katat kulusi ja lopun edestä keskity hyvinvointiisi.
 18. Päästä irti pyrkimyksestä muuttaa ihmisiä tai pitää heidät itselläsi. Jokaisella on oma polkunsa ja omat unelmansa. Parasta mitä voit tehdä, on keskittyä itseesi muiden sijaan.
 19. Päästä irti tarpeesta tulla hyväksytyksi ja sopeutua porukkaan. Sinä itse ja yksilöllisyytesi on juuri se mikä tekee sinusta ainutlaatuisen.
 20. Päästä irti itseinhosta. Numerot, vaatekoko tai vartalonmallisi eivät ole yhtäkuin sinä itse. Tekosi, ajatuksesi ja asenteesi tekevät sinusta sen mitä olet ja juuri sellaisena olet hyvä. Juhli hyviä puolia itsessäsi! Pidä kiitollisuuspäiväkirjaa ja muista kirjata ylös hyvät asiat itsestäsi.

Joskus rohkeempaa on luopua.

Onnellista ja ihanaa uutta vuotta 2022! Sinulla on valta päättää millainen uudesta vuodesta tulee. Muista että sinä kelpaat, sinulla on väliä ja sinua tarvitaan ja rakastetaan juuri sellaisena kuin olet. 

 

Lähde: Mindbodygreen

 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset