ALOITA NYT

Uuden äidin muistilista treenivaateostoksille

treeni

Raskauden ja synnytyksen jälkeen muuttunut keho saattaa vaatia lähtöä treenivaateostoksille.

Laadukkaat ja kivan näköiset treenivaatteet ovat hyvä sijoitus, sillä ne kannustavat liikkumaan. Hyvä vinkki on pukeutua niihin jo hyvissä ajoin ennen treenisessiota, jotta kynnys lähteä kuntosalille tai lenkkipolulle madaltuisi.

Mitä tuoreen äidin tulisi pitää mielessään jumppavaateostoksille lähtiessään?  Tässä meidän muistilistamme:

1. Urheiluliivit

Sanomattakin on selvää, että vastasynnyttäneen äidin rinnat tarvitsevat erityishuomiota, imetti hän sitten tai ei. Rinnat yleensä kasvavat raskaana ollessa ja moni nainen löytää itsestään Dolly Partonin. Rinnat ovat raskaat ja painavat ja niissä saattaa tuntua kipua.

Jotta rintavarustus ei muodostuisi esteeksi treenaamiselle, olisi hyvä satsata rintoja riittävästi tukeviin urheiluliiveihin. Koon määrittely on haastavaa, sillä paitsi että sekä rinnat että rintakehä ovat raskauden aikana kasvaneet, rintojen koko vaihtelee imetyksen aikana.

Hyviä ja tukevia imetysrintaliivejä Suomessa myy mm. Bebes.fi. Monet nokkelat äidit ovat löytäneet ratkaisun myös liiveistä, joiden etuosassa on vetoketjukiinnitys. Sellainen on esimerkiksi Shock Absorberin Acrive Zipper Bra W -urheiluliivit.

Materiaalia valitessa on hyvä muistaa, että vaikka tuki on tärkeää, liivit eivät saisi puristaa ja hiertää herkistyneitä nännejä. Materiaalin tulisi olla pehmeää ja ihoa vasten miellyttävää.  

Säiden kylmetessä on muistettava pitää rinnat lämpiminä. Hengittävä ja imukykyinen merinovillainen toppi takin alle on silloin hyvä vaihtoehto. Villalla on antibakteerisia ominaisuuksia eikä se vaadi pesua niin usein kuin muut materiaalit. Tuuletus usein riittää.

 Tästä artikkelista löytyy lista netissä tarjolla olevasta imetysurheiluliivivalikoimasta.  

2.  Alushousut

Synnytyksen jälkeinen jälkivuoto kestää noin 2-6 viikkoa. Rankempaa treenaamista ei suositella aloitettavan ennen kuin 3-6 kuukautta synnytyksen jälkeen, joten vuoto-ongelmaa ei pitäisi enää olla. Alushousuja valitessa olisi kuitenkin aina hyvä muistaa, että niiden olisi oltava mahdollisimman ilmavat ja mieluiten luonnonkuitua. Stringit sopivat huonosti lenkkipolulle. 

3. Treenitrikoot

Palautumisvaiheessa oleva keho tarvitsee sekä rakkautta että tukea. Mukavat ja kauniit vetimet houkuttelevat lenkkipolulle ja treenaamaan. Toipuvaa keskivartaloa tukee parhaiten korkea vyötärö, joka ei mistään kohtaa kiristä eikä hierrä. Materiaalina tekninen kangas, joka joustaa, on pehmeää ja vie kosteuden pois iholta pitäen olon miellyttävänä.

4. Ulkoilutakki

Tuulenpitävä ulkoilutakki suojelee herkkiä rintoja kylmettymiseltä. Satsaa kivaan väriin ja kuosiin, niin lenkille on mukava lähteä ja piristät muitakin lenkkeilijöitä harmaina päivinä.

5. Treenipaita

Luonnonkuituisia t-paitoja lienee kaikkien varastossa ja ne ovat käyttökelpoisia kävelylenkeillä, tuulenpitävän pusakan alla, mutta hikilenkille suosittelemme hankkimaan paidan teknisestä kankaasta, joka joustaa ja vie kosteuden pois iholta. Imetyskin onnistuu yleensä joustavan paidan helmaa nostaen. Kylminä päivinä kannattaa paidan päälle ja takin alle vetäistä hengittävä merinovillatoppi rintoja suojaamaan. 

6. Kengät

Jalan koko yleensä kasvaa raskauden aikana, joten saatat synnytyksen jälkeen joutua treenikenkäostoksille. Satsaa hyvänlaatuisiin kenkiin, joissa on riittävästi tukea, mutta jotka ovat silti kevyet. Monikäyttöiset, sekä kevyeen lenkkeilyyn että kuntosalitreeniin sopivat kengät ovat tässä vaiheessa paras ratkaisu. 

 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset