Kuntouta keskivartalosi - Äitikurssi - Nordic Fit Mama
15105
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15105,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

SUPERSUOSITTU, PALKITTU, KUNTOUTA KESKIVARTALO -VERKKOVALMENNUS ALKAA MAANANTAINA 14.1.2019!

Kärsitkö pömppövatsasta? Entä alaselkäkivuista? Tai virtsankarkailusta?

Monet äidit kärsivät raskauden ja synnytyksen aiheuttamista fyysisistä vaivoista (mm. selkäkipu, virtsankarkailu, erilaiset virheasennot), jotka haittaavat heidän päivittäistä elämäänsä, vaikeuttavat jaksamista ja henkistä hyvinvointia. Raskauden oletetaan aiheuttavan tiettyjä muutoksia, jotka hyväksytään osana uuden elämän alkua. Olemme kuitenkin vuosien valmennuksen ajan nähneet, että näin ei asian tarvitse olla. Elämänlaatua on mahdollista parantaa huomattavasti ja päästä eroon esim. selkävaivoista, yöllisestä hampaiden puremisesta ja virtsan- tai ulosteenkarkailusta.

Siksi olemme koonneet parhaat oppimme viiden viikon kestoiselle verkkokurssille, joka on suunnattu pääasiallisesti 0-12 kk sitten synnyttäneille naisille, mutta jos et ole koskaan treenannut synnytyksen jälkeen tai kaipaat aktivaatiota lantiopohjaan, on kurssi todella hyvä myös sinulle!

 

“Itselleni kävi siten, että kun treenasin yksinäni, aloin jossain vaiheessa tehdä vahingossa liikkeitä väärin, jolloin tahtomattani aiheutin hallaa keholleni ja hidastin toipumistani. Tämä on yksi asia, mikä on tarkoitus taklata kurssin avulla, kun osallistujat saavat joka päivä ja jokaiseen liikkeeseen selkeät teksti ja video-ohjeet. Lisäksi kurssilla liikkeisiin tulee enemmän variaatiota kuin useimmiten yksin tehtynä. Ja keho kehittyy nopeammin saadessaan erilaisia ärsykkeitä.” -Riina Laaksonen

Kurssin opeilla saat tuntuman vatsa- ja lantionpohjanlihaksiin ja aktivoit ja energisoit koko kehoa. Kurssilla opit, mitä liikkeitä voit turvallisesti tehdä ja harjoittelu etenee progressiivisesti.

 

Rakennamme vahvan tuen ja perustan keskivartaloon, joka toimii myös pohjana haastavamman liikunnan ja treeniliikkeiden tekemiselle turvallisesti jatkossa. Kurssin tavoitteena on lempeästi palauttaa voimaa ja tukea keskivartaloosi raskauden ja synnytyksen jälkeen.

Kuten mikä tahansa treenaaminen, myös keskivartalon kuntouttaminen vaatii työtä ja kärsivällisyyttä. Kurssi ei tule tarjoamaan sinulle ohjeistusta kivikovaan six packiin, vaan lempeää treeniä, jota juuri synnyttäneen naisen vartalo on valmis ottamaan vastaan.

 

Elämäntilanteesi ja vauvasi vaativat tällä hetkellä paljon huomiota ja keskittymistä, joten olemme toteuttaneet kurssin harjoitteet siten, että ne eivät vaadi kohtuutonta aikaa ja ponnistelua. Liikkeistä on sekä sanalliset että kuva/video-ohjeet.

4.75

keskimääräinen arvosana kurssille (asteikolla 1-5)

14

päivän rahat takaisin -takuu

99

prosenttia suosittelee kurssia myös ystävilleen

Supersuosittu Kuntouta keskivartalo -kurssi alkaa maanantaina 14.1.2019!

 

Varaa paikkasi nyt Last Minute -hintaan 89€ (norm 99€).

Saat ostollesi 14 päivän rahat takaisin -takuun. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, saat rahasi takaisin 14 päivän ajan. Ei riskiä siis. 🙂

Nyt uutuutena myös

Kuntouta keskivartalo EXPRESS

eli pääset aloittamaan heti

ja saat kaikki kurssin harjoitukset ja materiaalin käyttöösi samantien!

Jokainen kurssiviikko (yht. 5 viikkoa) sisältää kuusi moduulia. Jokaiselle arkipäivälle oma moduulinsa ja päivittäiset harjoitukset sekä kätilön moduuli.

 

Kätilön moduulit sisältävät lisäharjoituksia ja syventävää tietoa mm. keskivartalon toiminnan vaikutuksesta koko kehon toimintaan, lantionpohjan ja syvien vatsalihasten vaikutuksesta seksielämään sekä emättimen ja kohdun laskeumista.

 

EXPRESS mahdollistaa etenemisen omassa tahdissasi, etenkin jos synnytyksestä on jo hieman enemmän aikaa, voit edetä nopeamminkin ja tehdä useampia treenejä päivässä. Kurssialustalle voit kätevästi merkitä tekemäsi harjoitukset ja näet missä kohtaa olet menossa. Jos joku päivä jää väliin, jatkat siitä mihin viimeksi jäit.

 

Monet kurssin alun aikana heräävät kysymykset käydään läpi myöhemmissä moduuleissa, joten jos haluat päästä nopeasti liikkeelle, edetä reippaasti ja tietoa kehon kuntoutuksesta samantien – tämä on sinulle!

Kurssilla opit esimerkiksi:

 

 • Miten testata oma vatsalihasten erkauma
 • Kuinka saada tuntuma lantionpohjan lihaksiin
 • Miten palautat voiman keskivartaloon
 • Millaisia liikkeitä voit turvallisesti tehdä
 • Miten rentoutat epäergonomisista imetysasennoista kärsivää niska-hartiaseutua
 • Millaisilla, yksinkertaisilla päivittäisillä harjoituksilla (2-3 min) ylläpidät liikkuvan ja kauniin kehon
 • Miten lantionpohjan lihakset ja seksi liittyvät toisiinsa

 

Näin se toimii:
Kurssin aikana joka arkipäivä avautuu kurssialustalle uusi moduuli, joka sisältää päivittäiset harjoitusohjeet (ml. kuvat ja videot). Saat tästä joka aamu muistutuksen myös sähköpostiisi, mistä yhtä linkkiä klikkaamalla pääset suoraan kurssialustalle.

 

Kurssilla keskitytään mm. lantionpohjan lihasten ja syvien vatsalihasten vahvistamiseen, mutta liikettä tulee koko keholle. Kurssilla edetään pikkuhiljaa, sillä keskivartalon kuntouttaminen raskauden ja synnytyksen rasituksista vaatii aikaa ja pitkäjänteistä työtä. Lisäksi pääset kurssilaisten omaan keskusteluryhmään ja saat mahdollisuuden esittää kysymyksiä raskaus- ja äitiysliikuntaan erikoistuneelle valmentajalle.

 

“Kurssialusta oli superhelppo käyttää ja toimi loistavasti sekä läppärillä, tabletilla että mobiilisti. Teksti- ja video-ohjeet olivat hyvin selkeät. Jokaisen päivän kohdalla voi merkitä harjoitukset tehdyksi (rasti ruutuun), joten jos yksi päivä jää väliin, näkee helposti, missä oli menossa. Tämä toi myös motivaatiota jokaisen harjoituksen tekemiseen. Aiempien päivien materiaali on nähtävissä kurssialustalla, joten taaksepäin oli mahdollista palata. Koko kurssi säilyy kurssialustalla kuukauden kurssin päättymisen jälkeen. Ihan loistava kokonaisuus ja juuri yksinkertaisuudessaan toimiva!”

 

Alla ensimmäisen viikon moduulit.

Moduulia klikkaamalla avautuu sisältö harjoitusohjeineen.

Esimerkki kurssin video-ohjeista.

Vaikka monesti on kiire, aika, jaksaminen ja yksinkertaisesti raha saattavat olla hyvinkin tiukalla, eivät lapsi eikä äiti kumpikaan voita mitään, jos äiti on kivulloinen ja lopen uupunut. Jos vatsalihakset eivät ole kunnossa, keskivartalon tuki on heikkoa, mikä altistaa selkävaivojen lisäksi mm. virtsan- ja ulosteenpidätysongelmille ja kohdun- ja emättimen laskeumille.

Vatsalihakset pitävät myös sisäelimet oikeilla paikoillaan. Vaikka nämä asiat eivät tuntuisi ajankohtaisilta nyt, ne voivat olla sitä tulevaisuudessa. Lisäksi sen merkitys, että keho tuntuu omalta ja olo siten itsevarmalta, on hyvin suuri naisen elämässä. Keskivartalon lihakset ovat myös ns. ryhtilihaksia, eli saavat aikaan kauniin ryhdin ja ylläpitävät kontrollia monissa arjen tilanteissa. Siksi on äärimmäisen tärkeää huolehtia keskivartalon lihaskunnosta.

Parhaiten hoidat myös lapsiasi siten, että pidät huolta itsestäsi ja olet iloinen, tasapainoinen, fyysisesti ja henkisesti hyvinvoiva äiti ja vanhempi. Tällöin jaksat vastata myös lapsesi tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla.

UUTUUTENA KURSSILLA MUKANA KÄTILÖN MODUULIT!

Kätilön moduuleissa tietoa laajemmin mm.

 • Lantionpohjan toimintahäiriöistä ja niiden kuntouttamisesta.
 • Keskivartalon lihasten vaikutuksesta kehon lihastasapainon ja koko kehon toimintaan.
 • Selkälihasten vaikutuksesta keskivartalon toimintaan.
 • Kehon fyysisten muutosten vaikutuksesta parisuhteeseen ja seksielämään.
 • Milloin aloittaa seksielämä raskauden ja synnytyksen jälkeen.
 • Ja lisäksi paljon muuta!

Riina Laaksonen

Tiina Murdoch

“Olemme tehneet Riinan kanssa laajasti yhteistyötä ja seison lämpimästi tämän kurssin takana ja suosittelen sitä kaikille synnyttäneille naisille! Oli ilo päästä syventämään kurssia kätilön moduulien avulla, sillä näen niin usein, että  naiset jäävät yksin synnytyksen jälkeen mahdollisten vaivojen kanssa ja monesti jo tieto auttaa. Jos kaikki naiset tekisivät näitä harjoituksia synnytyksen jälkeen, tulevaisuuden selkävaivoilta ja naistenvaivoilta (inkontinenssi, laskeumat) vältyttäisiin paljon todennäköisemmin.”
-Tiina Murdoch, kätilö, sairaanhoitaja & äitiysliikuntaan erikoistunut Personal Trainer

Supersuosittu Kuntouta keskivartalo -kurssi alkaa maanantaina 14.1.2019!

 

Varaa paikkasi nyt Last Minute -hintaan 89€ (norm 99€).

Saat ostollesi 14 päivän rahat takaisin -takuun. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, saat rahasi takaisin 14 päivän ajan. Ei riskiä siis. 🙂

Nyt uutuutena Kuntouta keskivartalo EXPRESS, eli pääset aloittamaan heti ja saat kaikki kurssin harjoitukset ja materiaalin käyttöösi samantien! Kurssialustalle voit kätevästi merkitä tekemäsi harjoitukset ja näet missä kohtaa olet menossa. Jos joku päivä jää väliin, jatkat siitä mihin viimeksi jäit. Jos haluat päästä nopeasti liikkeelle, edetä reippaasti ja tietoa kehon kuntoutuksesta samantien – tämä on sinulle!

Usein kysytyt kysymykset

Voinko osallistua kurssille vaikka synnytyksestä on jo useampi vuosi aikaa?

Voit, se hyvä puoli keskivartalon harjoittamisessa on, että siihen ei ole parasta ennen –päivää, aina on hyvä hetki aloittaa! Kurssia markkinoidaan 0-12kk ikäisten vauvojen äideille, sillä kurssi ottaa vauva-arjen haasteet huomioon kokonaisuudessaan, mutta toki kuntouttavat treeniliikkeet ovat aina aloitettaessa samat. Lantionpohjan lihasten kuntoa on saatu kohennettua ja päästy eroon esim. ikävästä virtsankarkailusta vielä eläke-ikäisilläkin naisilla.

Voinko osallistua kurssille jos epäilen, että minulla on vatsalihasten erkaantuma?

Voit osallistua. Kaikki kurssin liikkeet ovat sellaisia, että ne on turvallista tehdä, vaikka kärsisikin vatsalihasten erkaantumasta. Itse asiassa liikkeiden tarkoitus on nimenomaan auttaa erkaantuman korjaantumisessa. Kurssilta saat reilusti tietoa kuinka on turvallista treenata jos kärsii erkaantumasta. Jos erkaantuman lisäksi sinulla on tyrä, voimakkaita selkävaivoja tai erkaantuma on suuri ja näyttää siltä, että iho on ohutta ja esim. ”syke näkyy läpi”, kannattaa olla yhteydessä paikkakuntasi lantionpohjan asioihin erikoistuneeseen fysioterapeuttiin. Lantionpohjaan erikoistuneita fysioterapeutteja voit etsiä paikkakuntakohtaisesti pelvicus.fi –sivulta.

Onko mahdollista osallistua kurssille, jos olen synnyttänyt sektiolla?

Kyllä voit osallistua ja ehdottomasti kannattaa! Sektio on yksi suurimpia leikkauksia tällä hetkellä. Suurin osa leikkauksista tehdään nykyään tähystyksellä. Sektiossa mennään seitsemän eri vatsan kerroksen läpi, katkaistaan vatsalihakset ja hermot. On erittäin tärkeää, että keskivartaloa lähdetään harjoittamaan, jotta hermotus vahvistuu ja siten saadaan taas pikku hiljaa kaikki lihakset käyttöön tarkoituksenmukaisella tavalla. Kaikki kurssin harjoitukset voit tehdä täysin samalla tavalla riippumatta siitä oletko synnyttänyt sektiolla tai alateitse.

Kuinka pian synnytyksen jälkeen voin osallistua kurssille?

Kurssille voi osallistua niin pian synnytyksen jälkeen kuin hyvältä tuntuu ja lopputarkastus on tehty. Kurssilla aloitetaan lantionpohjan harjoitteista, jotka olisi hyvä aloittaa mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Niiden jälkeen edetään pikkuhiljaa, lempeästi syviin keskivartalon lihaksiin. Lantionpohjan lihakset aktivoituvat aina keskivartalon lihaksista ensimmäisinä. Jos niiden aktivointi ei toimi oikein, keskivartalossa saattaa hyvin todennäköisesti olla toimintahäiriöitä. Synnytyksen jälkeen kehon oloon ja kuntoon vaikuttaa hyvin moni asia ja jokaisen tilanne on aina hyvin yksilöllinen. Jos joku askarruttaa kovasti, mielummin kuin pohtia yksin, kannattaa kysyä lantionpohjan asioihin erikoistuneelta fysioterapeutilta ja myös me Lupauksella vastaamme kysymyksiin oikein mielellämme. Kurssin aikana voit myös esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä valmentajalle.

Miksi kannattaa osallistua kurssille, voinhan treenata esim. lantionpohjaa itsenäisestikin?

Itsenäisesti treenaaminen on hyvä juttu, jota toki kannattaa tehdä.  Itsenäisesti treenatessa tosin usein tulee mieleen kysymyksiä, joihin ei välttämättä ole mahdollista saada vastausta. Kurssin tarkoitus on tarjota kattava tietopaketti kehon muutoksista, sen kuntoutuksesta ja turvallisesta treenistä raskauden jälkeen. Kurssin tarkoitus on myös puhua asioista, joista vielä usein vaietaan ja joiden kanssa monet naiset elävät hiljaa, ne hyväksyen vuosia, jopa koko loppuelämänsä, vaikka hyvin usein asioille olisi tehtävissä jotakin!

Kurssin tavoite on muistuttaa harjoitusten tekemisestä ja tuoda ne helpolla tavalla vauva-arkeen siten, että ne ovat oikeasti tehtävissä joka päivä. Lantionpohjan ja keskivartalon kuntouttamisessa säännöllisyys ja pitkäjänteisyys ovat hyvin tärkeitä. Itselleni kävi siten, että kun treenasin yksinäni, aloin jossain vaiheessa tehdä vahingossa liikkeitä väärin, jolloin tahtomattani aiheutin hallaa keholleni ja hidastin toipumistani. Tämä on yksi asia, mikä on tarkoitus taklata kurssin avulla, kun osallistujat saavat joka päivä ja jokaiseen liikkeeseen selkeät teksti ja video-ohjeet. Lisäksi kurssilla liikkeisiin tulee enemmän variaatiota kuin useimmiten yksin tehtynä. Ja keho kehittyy nopeammin saadessaan erilaisia ärsykkeitä.

Katso ja lue ihanien äitien palautteita

Supersuosittu Kuntouta keskivartalo -kurssi alkaa maanantaina 14.1.2019!

 

Varaa paikkasi nyt Last Minute -hintaan 89€ (norm 99€).

Saat ostollesi 14 päivän rahat takaisin -takuun. Jos et ole tyytyväinen kurssiin, saat rahasi takaisin 14 päivän ajan. Ei riskiä siis. 🙂

Nyt uutuutena Kuntouta keskivartalo EXPRESS, eli pääset aloittamaan heti ja saat kaikki kurssin harjoitukset ja materiaalin käyttöösi samantien! Kurssialustalle voit kätevästi merkitä tekemäsi harjoitukset ja näet missä kohtaa olet menossa. Jos joku päivä jää väliin, jatkat siitä mihin viimeksi jäit. Jos haluat päästä nopeasti liikkeelle, edetä reippaasti ja tietoa kehon kuntoutuksesta samantien – tämä on sinulle!

Kuntouta keskivartalo -äitikurssia on kehitetty jo 3 vuotta mm. asiakkailta saadun palautteen perusteella. Marraskuussa 2017 saimme Design from Finland merkin tunnustuksena erinomaisesta palvelumuotoilusta sekä asiakkaiden tarpeiden kohtaamisesta parhaalla mahdollisella tavalla. Kuntouta keskivartalo -äitikurssi on Suomen ensimmäisiä verkkopalveluita, joille tämä merkki on myönnetty. Kehitys jatkuu edelleen, tavoitteemme on vastata äitien tarpeisiin mahdollisimman hyvin ja olemme kiitollisia kaikesta palautteesta.