Lantionpohjan lihakset, vatsalihakset ja seksi - Nordic Fit Mama
14801
post-template-default,single,single-post,postid-14801,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lantionpohjan lihakset, vatsalihakset ja seksi

Lantionpohjan lihakset, vatsalihakset ja seksi

Miten lantionpohjan lihakset, vatsan lihakset ja keskivartalon kunto liittyvät tyydyttävään seksielämään? Jos keskivartalon lihakset eivät ole kunnossa ja vartalo ei tunnu omalta, on sillä suuri vaikutus siihen, millainen olo meillä on itsestämme. Jos tunnemme olomme joksikin muuksi kuin omaksi itseksemme omassa vartalossamme, heijastuu se luonnollisesti myös siihen, kuinka seksuaalisiksi itsemme miellämme tai kuinka koemme toisen ihmisen kosketuksen.

Lantionpohjan lihasten ja syvien vatsan lihasten kunto vaikuttaa seksielämään monella tavalla. Jos hermotus on heikentynyt, esim. leikkauksen, arpikudoksen tai muun vaurion johdosta, saattaa tuntoaistikin poiketa normaalista. Jos lantionpohjaan ei saada kunnon kontrollia, tai siellä on jatkuva jännitys päällä, vaikuttaa sekin siihen, kuinka tunnemme. Jatkuvasti jännittynyttä lantionpohjaa voi verrata esim. puutuneeseen raajaan, jos makaamme kätemme päällä niin, että käsi puutuu, tuntuu se tunnottomalta ja sitä on vaikea hallita.

 

Muuttuneet seksihalut

Hormonit hyrräävät raskausaikana ja synnytyksen jälkeen, mutta jokaisen kokemus on yksilöllinen. Raskausaikana toiset tuntevat olonsa erityisen hehkeiksi, mutta on myös paljon ihmisiä, jotka eivät erityisesti nauti raskaudesta. Tällöin seksi ei välttämättä ole ensimmäisenä ajatuksissa. Jos näin on, kannattaa hyvää mieltä ja oloa hakea sellaisista asioista, jotka tuottavat itselle hyvää ja joista saa positiivista energiaa. Se kasvattaa hyvää kokemusta omasta itsestä ja ehkä sen jälkeen seksikään ei enää tunnu kokonaan poissuljetulta vaihtoehdolta. Fyysinen läheisyys, ilman seksiä, saattaa myös tuottaa hyvää mieltä, joten yhden asian ei aina tarvitse johtaa toiseen.

Synnytyksen jälkeen monet jännittävät seksiä. Monille seksin aloittaminen tuntuu kuin edessä olisi uudestaan eka kerta. Vartalo on muuttunut ja kokemus omasta vartalosta on muuttunut. Jotkut kuvaavat tilannetta siten, että kun alapää on ”räjähtänyt” kertaalleen, ei voi yhtään kuvitella, miltä seksi tuntuu, tuntuuko se miltään, vai sattuuko se? Tilannetta helpottaa, jos kumppanin kanssa pystyy puhumaan asioista ja kertomaan jännityksestä. Monesti jo se rentouttaa. Jos lihakset ovat kovin jännittyneet, voi nauttiminen olla hankalaa. Useimmat naiset kokevat orgasmin ainoastaan silloin, kun ovat täysin rentoutuneita.

 

Anna aikaa ja ole armollinen

Rentojen hetkien löytäminen vauva- ja pikkulapsiarjessa voi olla haastavaa. Kun seksi täytyy aikatauluttaa etukäteen ja spontaanius ei kerta kaikkiaan ole mahdollista, saattaa nauttiminenkin olla vaikeaa. Uudelle elämäntilanteelle, itselle ja kumppanille kannattaa olla armollinen ja rehellinen. Yhteisiä hetkiä ja hyviä fiiliksiä itsestä ja toisesta on kuitenkin tärkeä järjestää, sillä homma ja parisuhde eivät pysy kasassa tai ainakaan hyvinä ihan itsestään.

Oman hankaluutensa tilanteeseen saattaa tuoda se, että miehen ja naisen tarpeet saattavat olla hyvin erilaiset pikkulapsiarjessa. Todennäköisesti vauva on naisen rinnalla/sylissä/iholla paljon, joten voi olla, että nainen kokee tarvitsevansa aikaa ja tilaa vain itselle. Miehen, joka mahdollisesti käy töissä ja saa näin ollen ”omaa aikaa” monta tuntia päivässä voi olla tätä vaikea ymmärtää. Synnyttänyt nainen tarvitsee myös aikaa tulla sinuiksi muuttuneen kehonsa kanssa. Raskaus ja synnytys, mahdollinen suuri leikkaus, eli sektio ja imetys ovat isoja asioita ja muuttavat naisen kehoa ja kehon tuntemusta sekä mahdollisesti sen hyväksymistä. Paras apu tähänkin tilanteeseen on se, jos asioista pystytään keskustelemaan avoimesti. Edellä mainittuja asioita voi miehen olla vaikea ymmärtää, sillä mies ei koskaan käy vastaavia muutoksia läpi. Ymmärrystä helpottaa, jos asioista ja tunteista puhutaan ääneen.

 

Tsemppiä ihanat naiset! Vauva- ja pikkulapsiaika on pidemmällä perspektiivillä ohikiitävä! Armollisuus, hyväksyntä, avoimuus, rehellisyys ja lempeys ovat koodisanoja sille, että kaiken hässäkän keskellä nautitaan elämästä!

 

Muun muassa näitä asioita sekä sitä, kuinka omaa lantionpohjaa ja syviä vatsalihaksia on mahdollista harjoittaa käydään läpi supersuositussa Kuntouta keskivartalo -verkkovalmennuksessamme!

Nordic Fit Mama
info@nordicfitmama.fi