Tarina - Nordic Fit Mama
13383
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-13383,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Tarina

Nordic Fit Mama

Riina Laaksonen

Olen raskausliikuntaan erikoistunut Personal Trainer, ravintovalmentaja ja Life Coach. Olen myös kolmen aktiivisen pojan äiti.

Terveys ja hyvinvointi ovat aina olleet tärkeä osa elämääni. Saatuani kaksi lasta hyvin pienellä ikäerolla, tunsin, että kehoni oli totaalisen erilainen kuin ennen. Olen aina harrastanut liikuntaa, mutta lasten saannin jälkeen moni asia tuntui erilaiselta tai oli mahdotonta tehdä samaan tapaan kuin aiemmin. Myös ryhtini oli erilainen, hengitin pinnallisesti ja kärsin selkäkivuista.

 

Kun aloitin treenaamisen synnytysten jälkeen, tein monta virhettä liikkumisessani ja omassa treenissäni ja tietämättäni pahensin tilannettani ja vatsalihasten erkaantumaani. Tämä on syy, miksi myöhemmin perehdyin raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen liikuntaan, jotta voisin viedä tätä tärkeää tietoa eteenpäin ja auttaa äitejä aloittamaan liikunta raskauden ja synnytyksen jälkeen turvallisesti. Haluan myös jakaa tietoa, jotta äidit voisivat oppia kehossaan tapahtuvista muutoksista, ymmärtää kehoaan paremmin ja tuntea olonsa hyväksi kokonaisvaltaisesti.

 

Oli uskomatonta, kuinka paljon pystyin auttamaan kehoani palautumisessa ja kuntoutumisessa ja millaisia tuloksia saavutin, kun aloin harjoittelemaan oikealla tavalla. Tällä hetkellä tunnen olevani erinomaisessa kunnossa, yhtä hyvässä, missä olin ennen raskauksia. Olen iloinen ja energinen ja ennen kaikkea tunnen oloni hyväksi omassa kehossani ja pystyn luottamaan kehooni. Tämä antaa luottamusta myös siihen, että selviän kaikista eteeni tulevista arkipäivän tilanteista, myös niistä, mitkä eivät ole ennakoitavissa, mitä lasten kanssa usein eteen tulee.

 

Nämä asiat ovat lähtökohta Nordic Fit Mama –yhteisön luomiselle, sillä haluan tarjota äideille keskitetyn paikan, mistä saada tietoa raskauteen ja synnytykseen liittyvissä asioissa. Nordic Fit Maman filosofia on liikkua siten, mihin kehomme on tarkoitettu, arvostaa luontoa, sekä muita ihmisiä ja tarjota hyvää myös vähempiosaisille. Yhteistyökumppaneinamme on myös hyväntekeväisyysjärjestöjä. Hyväntekeväisyystoimintaan tutustuin ensimmäistä kertaa itse tehdessäni töitä Etelä-Afrikassa vuosina 2009-2010 lasten ja naisten parissa slummissa. Kaikki yhteistyökumppanimme jakavat saman, kestävän kehityksen arvomaailman kanssamme ja toimimme mielellämme yhdessä muiden, suomalaisten yrittäjien kanssa.

 

Itselleni turvallinen treeni raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen on sydämen asia ja haluan omalla toiminnallani auttaa äitejä sekä nostaa näitä tärkeitä asioita esille, jotta mahdollisimman monet saisivat avun esim. selkävaivoihinsa tai virtsankarkailuun, sillä lähes aina asioille on tehtävissä jotain. Haluan auttaa naisia, äitejä, aloittamaan liikkumisen turvallisesti, sekä antaa heille mahdollisimman paljon tietoa, jotta he löytäisivät itselleen parhaat mahdolliset tavat liikkua, voida hyvin ja nauttia elämästä.