Kuuntele Kuumat aallot -podcastia ūüéß

Vaihdevuodet

6-viikon verkkovalmennus vaihdevuosioireiden helpottamiseksi. Treeniä, ravinto-ohjeita, tietoa hormonihoidoista, mentaalivalmennusta ja keinoja stressin hallintaan. 

OSTA VALMENNUS

Hei sinä upea nainen!

Mietitkö edessä olevia vaihdevuosia? Vai onko vaihdevuodet jo päällä ja oireet jyllää? Vaihdevuodet koskettavat jollain tapaa jokaista naista, vaikka oireet ja niiden voimakkuus ovatkin yksilöllisiä. 6-viikon Vaihdevuodet -verkkovalmennus sisältää tietoa vaihdevuosien eri vaiheista. Saat treeniohjelman lantionpohjan ongelmien selättämiseksi ja keskivartalon vahvistamiseksi, monipuolisia ja energisoivia ravinto-ohjeita, tietoa estrogeenihoidoista sekä työkaluja stressin säätelyyn. Keskustelemme myös monista muista aiheista, kuten esim. vaihdevuosien vaikutuksista parisuhteeseen ja seksuaalisuuteen.

 

Mitä vaihdevuodet ovat?

Vaihdevuosilla tarkoitetaan siirtymävaihetta, jolloin naisen munasarjojen toiminta vähitellen lakkaa ja estrogeenituotanto alkaa vähentyä.

Vaihdevuodet jaetaan seuraaviin osiin:

Premenopaussi eli esivaihdevuodet alkaa n. 5-10 vuotta ennen kuukautisten loppumista. Estrogeenin väheneminen alkaa. Kuukautiskierto muuttuu epäsäännöllisemmäksi. Se lyhenee ja pitenee. PMS-oireet voivat pahentua. Jopa hikoilua ja unettomuutta saattaa esiintyä. 

Perimenopaussin aikana koetaan ne oireet, joita tarkoitetaan, kun puhutaan vaihdevuosioireista, kuten kuumat aallot, mielialavaihtelut ja unettomuus. Kuukautiskierto muuttuu yhä epäsäännöllisemmäksi. 

Menopaussi on alkanut kun viimeisistä kuukautisista on kulunut vuosi.

Postmenopaussi on menopaussin jälkeinen aika. Pahimmat oireet ovat takana mutta estrogeenin puute lisää riskiä sairastua esimerkiksi sydän- ja verisuonitauteihin, Alzheimerin tautiin ja osteoporoosiin. Osalla naisista perimenopaussioireet, erityisesti hikoilu ja unettomuusongelmat, jatkuvat vielä vuosia, jopa loppuelämän.

Kyllä kiitos!

Haluan mukaan Vaihdevuodet-valmennukseen ja asiantuntijat tuekseni muutosten keskell√§. Hinta 89‚ā¨. Voit maksaa my√∂s liikuntaedulla.

Valmennus sisältää seuraavat osa-alueet:

Liikunta osaksi arkea ‚Äď lantionpohja ja keskivartalo kuntoon

Sanotaan  yhdessä hyvästit virtsankarkailulle ja selkäkivuille! Lantionpohjan ja keskivartalon lihasten kuntouttamisella ja vahvistamisella voidaan vaikuttaa moneen ikävään vaivaan mm. virtsankarkailuun tai laskeumien syntyyn. Samalla ryhti paranee ja mahdolliset selkäkivut helpottavat. Säännöllinen liikunta vaikuttaa energiatasoon, nukkumiseen ja aineenvaihduntaan. Valmennuksen treeniohjeet on helppo ottaa osaksi arkea.

Tasapainottava, energisoiva ruokavalio

Estrogeenin väheneminen ja loppuminen aiheuttavat melkoisen myllerryksen naisen elämässä. Onneksi voimme tukea kehoamme tässä muutosvaiheessa myös ruokavalion kautta. Olemme koonneet valmennukseen energisoivia ja verensokeria tasapainottavia reseptejä. 

 

Työkaluja stressinhallintaan

Valmennus tarjoaa ohjeita ja keinoja stressinhallintaan. 
Viimeaikaisissa tutkimuksissa on todettu, että stressi pahentaa vaihdevuosioireita, erityisesti kuumia aaltoja ja unettomuutta. Stressihormoni kortisoli nimittäin kirjaimellisesti syö estrogeenia. Tietoisuustaidot (eli Mindfulness) ovat eräs keino stressinhallintaan, johon pureudumme syvemmälle valmennuksessa.

 

Parisuhde ja seksuaalisuus

Mitä muutoksia vaihdevuodet tuovat parisuhteeseen ja naisen seksuaaliseen elämään.  Hyvä seksielämä on monen asian summa, siihen vaikuttaa mm. lantionpohjan lihasten kunto, fyysiset iän tuomat muutokset ja erityisesti mitä ajattelemme itsestämme ja iän myötä muuttuvasta kehosta. 

Tietoa hormonihoidoista

Millaisia ovat vaihdevuosiin liittyvät hormonihoidot? Ketä ja mitä ne auttavat ja millaisissa tilanteissa? Millaisia ovat mahdolliset sivuvaikutukset ja mihin hormonit eivät sovi. Valmennuksesta saat tietoa vaihdevuosiin liittyvistä hormonihoidoista ja kuulet lääkärin suositukset.

Aloita jo tänään!

Ota askel kohti parantunutta hyvinvointia ja aloita jo t√§n√§√§n! Hinta 89‚ā¨. Voit maksaa my√∂s liikuntaedulla.

Miten valmennus toimii?

Valmennukseen osallistuminen on helppoa. 

1. Kirjauduttuasi valmennukseen, valmennus alkaa automaattisesti.

2. Saat päivittäin sähköpostilla muistutuksen päivän materiaaleista. 

3. Valmennus vie aikaasi vain noin 15 minuuttia päivittäin.  Voit tehdä treenit sinulle parhaiten sopivana ajankohtana ja kuunnella päivän materiaalin vaikkapa ulkolenkin yhteydessä.

4. Valmennuksen materiaalit ovat käytössäsi 6 kk valmennuksen aloittamisesta, joten voit aina palata ja tehdä valmennusta omaan tahtiisi.

5. Suosittelemme tallentamaan materiaalit omalle koneelle jolloin, mm. kaikki treeniohjeet säilyvät sinulla aina.

KYLL√Ą, KIITOS!

6-viikon valmennus sisältää:

 • Treenikalenterin koko valmennuksen ajalle
 • 3 lantionpohjan harjoitusta + kokopitkät treenivideot
 • 2 lihaskuntoharjoitusta + kokopitkät treenivideot
 • 2 liikkuvuusharjoitusta + kokopitkät treenivideot
 • 2 reseptikirjaa
 • 6 Meditaatioäänitettä ja hengitysharjoituksia
 • Kaiken yllä mainitun saat ladattua itsellesi, joten voit jatkaa harjoitusten kanssa valmennuksen jälkeenkin
 • Lisäksi kaikki valmennuksen materiaali on puhuttuna audio-muodossa, jonka vuoksi päivittäinen materiaali on helppo kuunnella esim. työmatkalla, ulkolenkin yhteydessä tai illalla ennen nukkumaan menoa

Valmennuksen käytyäsi: 

 • Tiedät enemmän ajanjaksosta, jota kutsutaan vaihdevuosiksi ja vapaudut vaihdevuosiin liittyvistä peloista, ennakkoluuloista ja virheellisistä oletuksista. Sinulla on keinoja selättää vaihdevuosien tuomia oireita ja haasteita.
 • Lantionpohjasi toimii paremmin ja saatat saada apua mahdolliseen virtsankarkailuun ja jopa laskeumiin. Lantionpohjan treeni voi vaikuttaa monella tapaa positiivisesti myös seksuaalisuuteen.
 • Keskivartalotreenin kautta ryhtisi paranee ja saat helpotusta mahdollisiin selkäkipuihin.
 • Opit kuinka voit edistää terveyttäsi, hyvinvointiasi ja tasapainottaa oloasi terveellisen ruokavalion avulla. Osaat tehdä hyviä ruoka-ainevalintoja arjessa. Bonuksena saat helppoja ja herkullisia reseptejä.  
 • Tiedät hormonihoidoista, niiden hyvistä ja huonoista puolista.
 • Osaat tietoisuustaitojen perusteet ja sinulla on keinoja stressin tasapainottamiseksi.
 • Stressiä vähentämällä ja keskittymällä palautumiseen nukut paremmin ja sinulla on enemmän energiaa.
 • Osaat iloita naiseudestasi ja olla siitä kiitollinen.

Kyllä kiitos!

Haluan mukaan Vaihdevuodet-valmennukseen ja asiantuntijat tuekseni muutosten keskell√§. Hinta 89‚ā¨. Voit maksaa my√∂s liikuntaedulla.

Valmennuksen asiantuntijat

Asiantuntijoiden lisäksi valmennuksen sisältöä on valmisteltu yhteistyössä vaihdevuosi-ikäisten naisten kanssa.

Riina Laaksonen

Treenivalmentajanasi ja tukenasi koko valmennuksen ajan toimii äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer ja Nordic Fit Maman perustaja, Riina Laaksonen.

Kati Reijonen

PhD, meditaatio-ohjaaja, kirjailija ja post-menopaussia elävä Kati Reijonen on oppaanasi ja tukenasi koko valmennuksen ajan. Kati toimii valmennuksessa stressin hallinnan asiantuntijana sekä kokemusasiantuntijana. Kati tuo kuuluviin myös muiden vaihdevuosi-ikäisten naisten kokemuksia ja mieltä askarruttavia asioita.

Leena Väisälä

Mehiläisen gynekologi ja kliininen seksologi Leena Väisälä puhuu valmennuksessa  mm. vaihdevuosioireista ja hormonihoidoista.  Hän on luennoinut paljon naisen seksuaalisuudesta ja hormonihoidosta. Leenalta ilmestyy syksyllä 2020 kirja Virtaa vaihdevuosiin, yhdessä Leeni Peltosen kanssa (Otava).

Pauliina Flang

Pauliina Flang on seksuaaliterapeutti ja uusperheneuvoja. Pauliinan kanssa keskustelemme mm. vaihdevuosien tuomista muutoksista seksuaalisuuteen ja sen vaikutuksista seksiin ja parisuhteeseen.

Solja Kemppi

Valmennuksen ravintovalmentajana toimii diplomiravintoneuvoja Solja Kemppi. Saat lisää energiaa ja ehkä myös helpotusta vaihdevuosioireisiin terveellisen ja tasapainottavan ruokavalion kautta. 

Katin tarina

Valmentajamme, post-menopaussi-vaihetta elävä Kati Reijonen kertoo oman tarinansa vaihdevuosista.

LUE KATIN TARINA

Kuuntele valmentajien, Riina Laaksosen ja Kati Reijosen keskustelu Vaihdevuodet-valmennuksen synnystä. Miksi valmennus päätettiin tehdä? Mitkä ovat suurimmat opit? Ja pelottaako Riinaa tulevaisuudessa siintävät vaihdevuodet? Entä mitä mieltä Kati on vaihdevuosista ja elämästään kuusikymppisenä naisena?

 

Kuuntele Kuumat aallot -podcasteja.

Kyllä kiitos!

Haluan mukaan Vaihdevuodet-valmennukseen hintaan 89‚ā¨. Voit maksaa my√∂s liikuntaedulla.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.