LIITY JÄSENEKSI

Selkäkipu on yleinen vaiva raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Selkäliiton mukaan jopa kaksi kolmesta raskaana olevasta kärsii selkävaivoista. Viidenneksellä esiintyy kipuja lantionseudulla. Monella selkäkivut jatkuvat synnytyksen jälkeen. Selkäkipua voi onneksi kuitenkin hoitaa ja kivuista päästä eroon.

 

 

Hyvä ryhti ennaltaehkäisee kehon kiputiloja, myös selkäkipua

Raskausaikana kasvanut vatsa muuttaa ryhtiä ja kehon painopistettä lisäten kuormitusta erityisesti lanneselälle. Ryhti ei välttämättä palaudu normaaliksi synnytyksen jälkeen, sillä keho on tottunut pikkuhiljaa muuttuneeseen asentoon. On hyödyllistä opetella hahmottamaan kehoa ja ryhtiä uudelleen raskauden jälkeen, sillä hyvä ryhti auttaa ja ohjaa lihaksia toimimaan tarkoituksenmukaisella tavalla sekä vaikuttaa melkoisesti mm. itsetuntoomme.

Huono ryhti ja huonot vauvan kantamis- ja käsittelyasennot altistavat erilaisille kiputiloille ja mm. niska- ja selkävaivoille. Hyväryhtinen ihminen näyttää terveemmältä, nuoremmalta, itsevarmemmalta ja reippaammalta. Lisäksi hyvä ryhti on edellytys joustavalle ja kauniille liikkumiselle. Kun ryhti on kunnossa, myös keho ja mieli toimivat paremmin yhdessä.

Ryhtiin voi vaikuttaa päivittäisillä toimillaan erittäin paljon. Hyvään ryhtiin vaikuttavat selkärangan kunto, lihastasapaino, keskivartalon lihakset ja niiden hallinta sekä asentotottumukset. 

Eroon selkäkivuista lantionpohjaa vahvistamalla

Keskivartalo ja erityisesti lantionpohja joutuvat kovalle koetukselle jo raskausaikana. Lisäksi alatiesynnytys ja erityisesti ponnistusvaihe rasittaa lantionpohjan lihaksia.

Lantionpohja kannattelee suurta osaa painostamme ja tukee vatsan ja lantion alueen elimiä. Keskivartaloa tukevat lisäksi syvät vatsan ja selän lihakset. Edellä mainitut lihakset ylläpitävät keskivartalon kontrollia, hyvää ryhtiä ja vartalon asentoa. 

Hengitys ja selän hyvinvointi

On tärkeää aloittaa lantionpohjan harjoittelu mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Lantionpohjan ja keskivartalon kuntoutuksessa on tärkeää huomioida myös hengityksen merkitys. Lantionpohjan dynaaminen toiminta edellyttää yhteistyötä pallean ja hengityksen kanssa. Hengityksellä on siten merkittävä vaikutus keskivartalon kontrollin ylläpitämisessä.

Keskivartalon optimaalisen toiminnan kannalta on tärkeää, että lantionpohja, josta keskivartalon liike lähtee, on paitsi riittävän vahva, myös rento. 

Syvien lihasten tuen puute syynä vatsan pömpöttämiseen

Keskivartalolla on suuri merkitys hyvän ryhdin aikaansaamisessa. Pinnallisten vatsa- ja selkälihasten tuki ei riitä, vaan syvät selkä- ja vatsalihakset sekä poikittainen vatsalihas, pallea ja lantionpohjan lihakset tulee olla kunnossa.

Vatsan pömpöttäminen, eli lantion kallistuminen eteenpäin johtuu useimmiten juuri heikoista syvistä lihaksista ja niiden tuen puuttumisesta. 

Kun keskivartalon lihakset vahvistuvat, on hyvän ryhdin ylläpito helpompaa ja niska-, hartia- ja selkävaivat usein väistyvät. Päivittäisillä, muutaman minuutin liikkuvuusharjoituksilla on valtava merkitys ja kun keho tuntuu taas omalta, vaikuttaa se itsetuntoon ja siten heijastuu kaikkeen ympärillämme.

Nordic Fit Maman jäsenyys on tehokas ja turvallinen tapa kiinnittää huomiota keskivartaloon jo raskausaikana. Jäsenyyden alta löytyvän Nordic Fit Mama 1 - Kuntouta keskivartalo® -valmennuksen voi aloittaa pian synnytyksen jälkeen. Se auttaa tutkitusti vähentämään selkä- ym kipuja ja siten mm. parantaa elämänlaatua. Nordic Fit Mama 1 ja Nordic Fit Mama 2 -valmennukset muodostavat yhdessä nousujohteisen kokonaisuuden synnytyksestä palautumiseen. 


"Selän ja lantionpohjan hyvinvointiin voi loistavasti itse vaikuttaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Yllä olevat ohjeet ja neuvot ovat erittäin tärkeitä sekä odottaville että synnyttäneille äideille."

- Fysioterapeutti Marlene Matikainen, lääkärikeskus Mehiläinen 

 

Aloita keskivartalon kuntoutus tänään!

Jäsenenä saat kaikki valmennuksemme käyttöösi alk. 16,60€/kk.

LIITY JÄSENEKSI NYT

Anne ⭐⭐⭐⭐⭐

"Selkäkivun loppuminen helpotti arjen toimintoja merkittävästi, uni muuttui palauttavaksi ja mieliala koheni huomattavasti. Kurssissa parasta oli selkeät harjoitteet ja helposti seurattava päiväohjelma. Harjoitteet sopivat hyvin kiireiseen lapsiperhearkeen sovitettaviksi." 

Pinja ⭐⭐⭐⭐⭐

"Olen todella tyytyväinen! Pystyn aktivoimaan lantionpohjaa päivittäisissä toiminnoissa. Ja mikä parasta selkäni on ollut lähes kivuton puolitoista viikkoa. Ja se on kyllä vaikuttanut valtavasti elämänlaatuun ja omaan mielialaan ja sitä kautta yleiseen jaksamiseen arjessa."

Riikka ⭐⭐⭐⭐⭐

"Syvien lihasten tuen myötä myös oman kropan tuntemus on parantunut ja huomaan sen vaikuttavan todella paljon myös itsetuntoon."

12 kuukautta

16,60€/kk*

*199€ Laskutetaan kahdentoista kuukauden välein. Suosituin valinta! 

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Voit maksaa 12 kk jäsenyyden myös liikuntaedulla. Jäsenyys jatkuu automaattisesti 12 kk jälkeen. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin vain. 

OSTA NYT

6 kuukautta

24,80€/kk*

*149€ Laskutetaan kuuden kuukauden välein

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Voit maksaa 6 kk jäsenyyden myös liikuntaedulla. Jäsenyys jatkuu automaattisesti 6 kk jälkeen. Voit irtisanoa jäsenyyden milloin vain.  

OSTA NYT

1 kuukausi

29,90€/kk*

 

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Voit irtisanoa jäsenyyden milloin tahansa. 

 

OSTA NYT