Pömpöttääkö vatsa tai kärsitkö selkäkivuista?

Nordic Fit Mama 1 - Kuntouta keskivartalo® on tutkitusti toimiva 6-viikon verkkovalmennus, joka auttaa kuntouttamaan keskivartalon lihakset turvallisesti synnytyksen jälkeen.
Hinta 89€.

Lue lisää Kuntouta keskivartalo® -valmennuksesta

Selkäkipu on yleinen vaiva raskausaikana sekä synnytyksen jälkeen

Selkäliiton mukaan jopa kaksi kolmesta raskaana olevasta kärsii selkävaivoista. Viidenneksellä esiintyy kipuja lantionseudulla. Monella selkäkivut jatkuvat synnytyksen jälkeen. Selkää voi onneksi kuitenkin hoitaa ja kivuista päästä eroon.

Hyvä ryhti ennaltaehkäisee kehon kiputiloja

Raskausaikana kasvanut vatsa muuttaa ryhtiä ja kehon painopistettä. Ryhti ei välttämättä automaattisesti palaudu normaaliksi synnytyksen jälkeen, sillä keho on tottunut pikkuhiljaa muuttuneeseen asentoon. On hyödyllistä opetella hahmottamaan kehoa ja ryhtiä uudelleen raskauden jälkeen, sillä hyvä ryhti auttaa ja ohjaa lihaksia toimimaan tarkoituksenmukaisella tavalla sekä vaikuttaa melkoisesti mm. itsetuntoomme.

Huono ryhti ja huonot vauvan kantamis- ja käsittelyasennot altistavat erilaisille kiputiloille ja mm. niska- ja selkävaivoille. Hyväryhtinen ihminen näyttää terveemmältä, nuoremmalta, itsevarmemmalta ja reippaammalta. Lisäksi hyvä ryhti on edellytys joustavalle ja kauniille liikkumiselle. Kun ryhti on kunnossa, myös keho ja mieli toimivat paremmin yhdessä.

Ryhtiin voi vaikuttaa päivittäisillä toimillaan erittäin paljon. Hyvään ryhtiin vaikuttavat selkärangan kunto, lihastasapaino, keskivartalon lihakset ja niiden hallinta sekä asentotottumukset. 

Eroon selkäkivuista lantionpohjaa vahvistamalla

Keskivartalo ja erityisesti lantionpohja joutuvat kovalle koetukselle jo raskausaikana. Lisäksi alatiesynnytys ja erityisesti ponnistusvaihe rasittaa lantionpohjan lihaksia.

Lantionpohja kannattelee suurta osaa painostamme ja tukee vatsan ja lantion alueen elimiä. Keskivartaloa tukevat lisäksi syvät vatsan ja selän lihakset. Edellä mainitut lihakset ylläpitävät keskivartalon kontrollia, hyvää ryhtiä ja vartalon asentoa. 

Hengitys ja selän hyvinvointi

On tärkeää aloittaa lantionpohjan harjoittelu mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen. Lantionpohjan ja keskivartalon kuntoutuksessa on tärkeää huomioida myös hengityksen merkitys. Lantionpohjan dynaaminen toiminta edellyttää yhteistyötä pallean ja hengityksen kanssa. Hengityksellä on siten merkittävä vaikutus keskivartalon kontrollin ylläpitämisessä.

Keskivartalon optimaalisen toiminnan kannalta on tärkeää, että lantionpohja, josta keskivartalon liike lähtee, on paitsi riittävän vahva, myös rento. 

Syvien lihasten tuen puute syynä vatsan pömpöttämiseen

Keskivartalolla on suuri merkitys hyvän ryhdin aikaansaamisessa. Pinnallisten vatsa- ja selkälihasten tuki ei riitä, vaan syvät selkä- ja vatsalihakset sekä poikittainen vatsalihas, pallea ja lantionpohjan lihakset tulee olla kunnossa.

Vatsan pömpöttäminen, eli lantion kallistuminen eteenpäin johtuu useimmiten juuri heikoista syvistä lihaksista ja niiden tuen puuttumisesta. 

Kun keskivartalon lihakset vahvistuvat, on hyvän ryhdin ylläpito helpompaa ja niska-, hartia- ja selkävaivat usein väistyvät. Päivittäisillä, muutaman minuutin liikkuvuusharjoituksilla on valtava merkitys ja kun keho tuntuu taas omalta, vaikuttaa se itsetuntoon ja siten heijastuu kaikkeen ympärillämme.

Nordic Fit Mama 1 - Kuntouta keskivartalo -valmennus on turvallinen ja nousujohteinen tapa aloittaa keskivartalon kuntoutus ja treeni synnytyksen jälkeen. Se auttaa tutkitusti vähentämään selkä- ym kipuja ja siten mm. parantaa elämänlaatua.


"Selän ja lantionpohjan hyvinvointiin voi loistavasti itse vaikuttaa raskauden ja synnytyksen jälkeen. Yllä olevat ohjeet ja neuvot ovat erittäin tärkeitä sekä odottaville että synnyttäneille äideille."

- Fysioterapeutti Marlene Matikainen, lääkärikeskus Mehiläinen 

 

Aloita keskivartalon kuntoutus tänään!

Liity tuhansien tyytyväisten äitien joukkoon ja aloita jo tänään! Hinta 89€. Voit maksaa myös liikuntaedulla.

Osta valmennus

Anne ⭐⭐⭐⭐⭐

"Selkäkivun loppuminen helpotti arjen toimintoja merkittävästi, uni muuttui palauttavaksi ja mieliala koheni huomattavasti. Kurssissa parasta oli selkeät harjoitteet ja helposti seurattava päiväohjelma. Harjoitteet sopivat hyvin kiireiseen lapsiperhearkeen sovitettaviksi." 

Pinja ⭐⭐⭐⭐⭐

"Olen todella tyytyväinen! Pystyn aktivoimaan lantionpohjaa päivittäisissä toiminnoissa. Ja mikä parasta selkäni on ollut lähes kivuton puolitoista viikkoa. Ja se on kyllä vaikuttanut valtavasti elämänlaatuun ja omaan mielialaan ja sitä kautta yleiseen jaksamiseen arjessa."

Riikka ⭐⭐⭐⭐⭐

"Syvien lihasten tuen myötä myös oman kropan tuntemus on parantunut ja huomaan sen vaikuttavan todella paljon myös itsetuntoon."

Aloita keskivartalon kuntoutus tänään!

Liity tuhansien tyytyväisten äitien joukkoon ja aloita jo tänään! Hinta 89€. Voit maksaa myös liikuntaedulla.

Osta valmennus
Yhteistyökumppanina Mehiläinen

Yhteistyössä Mehiläisen kanssa

Kaikki Nordic Fit Mama 1 – Kuntouta keskivartalo valmennuksen harjoitukset ovat turvallisia ja hyväksyttyjä Mehiläisen asiantuntijan, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tuuli Soinin toimesta. Yhteistyön kautta haluamme varmistaa äideille mahdollisimman kattavat palvelut ja asiantuntijuuden äitien sekä lasten hyvinvointiin. 

Lue lisää

Nordic Fit Mama 1 – kuntouta keskivartalo

89 €

Lippulaiva-valmennuksemme!

 • 6-viikon nousujohteinen treeniohjelma
 • Kätilön tietoiskut
 • Reseptikirja
 • Imetysopas
 • Facebook-ryhmän tuki
Osta valmennus

Nordic Fit Mama 1 & 2

149 €

Edullinen yhteishinta! Kahden valmennuksen kokonaisuus sisältää

 • Nordic Fit Mama 1,  valmennuksen (Kts. sisältö edeltä)
 • 6-viikon treeniohjelma (siirrymme haastavampiin harjoituksiin)
 • Kolme reseptikirjaa
 • Vaunutreeni (HIIT)
 • Tietoa seksuaalisuudesta raskauden ja synnytyksen jälkeen
 • Hengitys- ja palautumisharjoituksia
Osta 12-viikon paketti

Meillä käy myös liikuntaedut

Etsi palveluntarjoajan verkkopalvelusta palveluntarjoajaksi Nordic Fit Mama tai Nordic Wellness Group. Maksa suoritus ja lähetä kuitti / kuvakaappaus ostosta sähköpostitse info(at)nordicfitmama.fi ja kerro minkä valmennuksen haluat ostaa. Saat paluupostissa linkin valmennukseen.

Usein kysytyt kysymykset

Tilaa Nordic Fit Maman uutiskirje

Tilaa Nordic Fit Maman uutiskirje. Saat viikoittain ajankohtaista tietoa läpsiperheille ja äideille, treeni- ja ravintovinkkejä sekä rahanarvoisia etuja.