Nordic Fit Mama valmentajat & asiantuntijat

Riina Laaksonen
valmentaja ja Nordic Fit Maman perustaja

"Olen äitiysliikuntaan erikoistunut personal trainer, ravintovalmentaja ja life coach. Kiinnostukseni äitiysliikuntaan alkoi saatuani kaksi lasta hyvin pienellä ikäerolla ja sen seurauksena kärsittyäni itse vatsalihasten erkaantumasta. Olen kuntouttanut omaa kehoani ja auttanut lukemattomia muita naisia kuntoutumaan sekä treenaamaan turvallisesti ja syömään terveellisesti raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Johdin aiemmin äitiysliikuntaan keskittynyttä, Helsingin keskustassa sijannutta LUPAUS hyvinvointistudiota ja liikunnanohjaajana olen toiminut jo lähes 20 vuotta.

Valmennusfilosofiani on kokonaisvaltainen, mikä tarkoittaa sitä, että huomioon otetaan aina liikunta, ravinto, lepo ja mieli, sillä yhtä ei voi erottaa muista. Nykyajan suorituskeskeisyys näkyy selvästi ihmisten elämässä sekä treeni- ja syömiskäyttäytymisessä ja haluan osaltani tuoda myös lempeyttä, rentoutta ja oman kehon kuuntelua jokaisen elämään. Näistä lähtökohdista, sekä halustani auttaa lähtee myös yritykseni Nordic Fit Maman toiminta sekä yhteistyöhankkeet eri yritysten ja hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa.

Itse yrittäjänä ja kolmen lapsen äitinä huomaan selvästi, kuinka oma hyvinvointi heijastuu kaikkialle. Ruuhkavuosista huolimatta järjestän omalle hyvinvoinnille ja liikunnalle aikaa, sillä saan sen moninkertaisesti takaisin hyvänä energiana ja jaksamisena ja pidempänä pinnana arjessa."

Riina toimii valmentajanasi Kuntouta keskivartalo sekä Raskaana olevat -verkkovalmennuksissa. 

Tutustu Riinaan lisää ja kuuntele Riina Laaksonen pähkinänkuoressa -podcast.

 

Lisäksi valmennuksissa ovat mukana seuraavat asiantuntijat:


Tiina Murdoch, kätilö

"Olen kätilö, sairaanhoitaja, äitiysliikuntaan perehtynyt personal trainer ja ravintovalmentaja. Olen kulkenut kätilönä yli 8 vuoden matkan äitien ja perheiden rinnalla raskauden ja elämänkulun eri vaiheissa. Monta pientä ihmettä olen saanut auttaa maailmaan ja saanut olla läsnä hetkessä, joka on meille kaikille unohtumaton.

Kätilön työ sekä naisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ovat minulle sydämen asia. Lisäksi olen aina rakastanut liikuntaa ja sen myötä perehtynyt intohimoisesti hyvinvoinnin eri osa-alueisiin. Neljän lapsen äitinä tiedän kuinka elämänkaaren eri vaiheet asettavat haasteita fiksuun ravitsemukseen, liikuntaan ja lepoon. Haluan auttaa äitejä ja perheitä voimaan paremmin.

Äitiysliikunta on kuulunut luonnollisena osana kätilön työhöni erityisesti äitiysneuvolassa ja sairaaloiden äitiyspoliklinikoilla työskennellessäni. Omat raskaudet ja vatsalihasten erkauman kuntouttaminen veivät minut entistä syvemmälle aiheen pariin.

Rakkaudesta kätilön työhön ja liikuntaan syntyi yritykseni Kokonaisuus ja tiemme Riinan kanssa kohtasivat. Meitä yhdistää sama intohimo ja valmennusfilosofia kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, omaa kehoa lempeästi kuunnellen. Mahtavaa olla valmennusten välityksellä läsnä myös sinulle ja perheellesi. Autan sinua ammattitaidollani, henkilökohtaista kokemustani ja viimeisintä tutkimustietoa hyödyntäen."

Tiina Murdoch on mukana sekä Nordic Fit Mama 1 -Kuntouta keskivartalo että Raskaana olevat verkkovalmennuksissa.

Maria Rautava, stressinhallinnan ja mielenhyvinvoinnin valmentaja
 
Maria Rautava
 

"Olen stressinhallinnan- ja mielenhyvinvoinnin valmentaja, Mind Coach yrityksessäni Mieli & Oivallus. Olen 2 lapsen äiti ja vaimo, elän itse ruuhkavuosia, joten kosketuspintaa lapsiarkeen löytyy hyvinkin läheltä. 

Minulla on vahva tausta psykiatrian hoitotyöstä hoitajana ja valmentajana aikuisten-, sekä nuorten-, ja heidän perheiden parissa. Tämä on vahvasti ohjannut minua siihen mitä nyt haluan viedä eteenpäin valmennuksieni kautta. Haluan lisätä ihmisten tietoisuutta, ymmärrystä ja taitoja stressinhallinnan-, palautumisen ja mielenhyvinvoinnin parissa.

Olen kouluttanut ja valmentanut erilaisilla kokonaisuuksilla, niin sosiaali-ja terveydenhuollon ammattilaisia, oppilashuoltoa, ja lukuisia muita yhteisöjä, kuin ruuhkavuosissa eläviä äitejäkin. Annan toimivia työkaluja työssä-, ja arjessa jaksamiseen ja omien voimavarojen löytämiseen.
 
Jotta voit pitää muista huolta, on sinun ensin pidettävä itsestäsi huolta."
 
Maria toimii valmentajana Nordic Fit Mama 2 - Treeni, Ravinto ja hyvinvointi verkkovalmennuksessa.

 

Solja Kemppi, diplomiravintoterapeutti

"Olen kahden lapsen äiti ja intohimoinen terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja. Tiedonjanoni ruoan parantavaan voimaan ja tutkimukset aiheesta saavat minut syttymään kerta toisensa jälkeen, päivitän jatkuvasti osaamistani alan lehtiä seuraten sekä koulutuksissa. 

Rakkaus ruokaan ja kokkaamisen ihanuus värittävät arkeani, tykkään laittaa sekä mieltä että vatsaa hellivää ruokaa koko perheelleni ja totuttaa lapsenikin uusiin makuihin pienestä pitäen."

Solja valmentaa asiakkaita omassa Health by Solja -yrityksessään.

Solja toimii valmentajana Nordic Fit Mama 2 - Treeni, Ravinto ja hyvinvointi verkkovalmennuksessa.

 

Mukana myös Mehiläisen asiantuntijat: 

Tuuli Soini, naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, Mehiläinen

"Olen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja toiminut ennen Mehiläiselle siirtymistä 15 vuotta sairaalatyössä HUS:ssa, josta 10 vuotta erikoislääkärinä Hyvinkään sairaalassa. Hoidan kaikenikäisiä potilaita teini-ikäisestä (13v-) varttuneempiin naisiin. Erityisosaamistani ovat gynekologiset vuotohäiriöt, gynekologiset ultraäänitutkimukset sekä lantiopohjaongelmat kuten laskeumat ja virtsankarkailu. Huolehdin kokonaisvaltaisesti terveyden edistämisestä ja pyrin rauhalliseen kanssakäymiseen potilaideni kanssa, jotta turhalta jännittämiseltä vältytään. 

Kuntouta keskivartalo -valmennus on hieno ja kaikille naisille suositeltava kokonaisuus. Toistaiseksi ei ole olemassa leikkausta, joka voisi korjata heikon lantionpohjan eli jumppa on must. Raskauden ja synnytyksen jälkeen lantionpohjan ja keskivartalon kuntoutus on myös panostus tulevaisuuteen, sillä naistenvaivoja on vähemmän, kun lantionpohja on kunnossa. 

Valmennuksesta saatuihin oppeihin kannattaa palata tarvittaessa myöhemmin vuosien kuluttua synnytyksestä, jos aktiviinen harjoittelu on unohtunut. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa tai jatkaa harjoittelua."

Tuuli Soini on käynyt läpi ja hyväksynyt kaiken Kuntouta keskivartalo -valmennuksen materiaalin.

Anne Pasenius, terveydenhoitaja ja seksuaalineuvoja, Mehiläinen


Nordic Fit Maman valmennuksia suosittelevat:

Marianne Kyrklund
Fysioterapeutti, TtM, Suomen Terveysliikuntainstituutti Oy

Kuva: ET-lehti, Piia Arnould

Marianne Kyrklund on kokenut fysioterapia-alan asiantuntija sekä kouluttaja. Hän on toiminut useita vuosia Suomen Kuntourheiluliiton kouluttajana, toiminut asiantuntijana mm. Sosiaali- ja terveysministeriön Terveysliikunnan edistäminen -työyhteisössä ja Terveysliikunnan paikalliset suositukset -työryhmissä.

"Mielestäni jokaisen synnyttäneen naisen tulisi osallistua kuuden viikon Kuntouta keskivartalo -valmennukseen jälkitarkastuksen jälkeen. Valmennusohjelma etenee monipuolisilla TULE-harjoitteilla unohtamatta lantionpohjan lihaksia. Kymmenen minuutin mittainen harjoittelu päivittäin onnistuu varmasti useimmilta äideiltä. Harjoitteet ovat helppo omaksua videolta ja selkeän, kuvallisen ohjeistuksen avulla."

 

Leea Mattila
Psykologi, MindLink OY

 

Leea on tv:stä tuttu, kokenut, lämmin ja helposti lähestyttävä psykologi, joka muistetaan äitien auttajana mm. Toisenlaiset äidit -ohjelmasta.  

"Olen laillistettu psykologi, Theraplay-vuorovaikutusterapeutti, -työnohjaaja ja -kouluttaja sekä aikuisten ja nuorten psykoterapeuttikoulutettava (2018-2021). 

Pidän psykologin vastaanottoa kaikenikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Ammatillisia erikoistumisalueitani ovat lapsi-vanhempi-suhde, vuorovaikutus ja vanhemmuus. Psykologina minulle tärkeitä asioita ovat hoiva, ilo, leikkisyys ja yhdenvertaisuus."

"Kuntouta keskivartalo-valmennus ohjaa äitejä rennosti, armollisesti ja lempeästi palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä. Oman itsen hyvinvointi vauvan hoitajana ja tarpeiden herkkänä kuuntelijana on aivan keskeistä. Ohikiitävästä vauva-ajasta kannattaa nauttia!"