Treenaa turvallisesti synnytyksen jälkeen -webinaari 18.5.

Hyvinvointikirjasto

Nordic Fit Mama blogi

Onnea äideille, bonusäideille ja momaloille

USAn varapresidentti Kamala Harris´n uusperheessä on kaksi lasta varapresidentin edellisestä avioliitosta. Hän on siis bonusäiti.

Varapresidentillä ei ole biologisia lapsia, mutta hänet tunnetaan hyvin äidillisenä. Hän rakastaa lapsia ja hoitaa heitä ja viettää aikaansa heidän kanssaan mielellään.

Kamalaa kutsutaankin Momalaksi.

Meidänkin lähipiirissämme on Momala.

Hän on lasteni isän serkku, hyvin lapsirakas ja sydämellinen ihminen.

En osaa kuvata häntä lapsettomaksi, vaikkei hän ole synnyttänyt tai virallisesti adoptoinut yhtäkään.

Hänellähän on lapsia, useitakin ja eri osoitteissa. Hän on tärkeä paitsi näille lapsille, myös heidän vanhemmilleen.

Minä en varmasti olisi selvinnyt ilman omaa momalaamme.

Hän tuli aina avuksi, kun tarvitsin lastenhoitoapua. Hän oli aivan yhtä...

Continue Reading...

Nordic Fit Maman uusi operatiivinen johtaja esittäytyy

yritys Apr 27, 2021

Olen Suski, Nordic Fit Maman COO, mutta ennen kaikkea äiti kolmelle lapselleni.

Olen tähän 42 vuoden ikään mennessä pelannut ammattilaisena koripalloa, työskennellyt Ulkoministeriössä kehitysyhteistyön parissa ja viime vuodet vetänyt perheyritystämme teknisen tukkukaupan alalla. Lisäksi olin viime vuonna mukana suomalaisen äitiysapplikaatio Layetten toiminnassa.

Nordic Fit Mama tekee mahtavaa työtä naisten hyvinvoinnin eteen. Yritys on rakentanut todella toimivan konseptin ja kykenee vastaamaan äitien tarpeisiin aidon lämpimällä otteella ja todennetusti toimivalla valmennuksella. Tekemisen arvot aitous, armollisuus ja intohimo ovat todellisuutta tässä työyhteisössä ja se välittyy myös ulkopuolelle.

Perehdytykseni uuteen työhön alkoi valmennuksilla ja kun aloitin pari viikkoa sitten juoksemisen pitkästä aikaa, numero kolmosen...

Continue Reading...

Miten kuukautiskierto vaikuttaa treenaamiseen?

Kuukautiskierron vaikutuksesta treenaamiseen ei paljon puhuta. Monelle saattaa tulla siksi yllätyksenä, miten erilaiselta kuntoilu eri kuukautiskierron vaiheissa tuntuu ja miten paljon suorituskyky vaihtelee - ja mistä vaihtelevat tulokset ja tuntemukset johtuvat.

Asiaa ei myöskään ole vielä paljon tutkittu. 

Jotta tilanne hahmottuisi, kannattaa palauttaa mieliin kuukautiskierron vaiheet ja niiden vaikutus hormonitoimintaan. Hormoneilla on suuri vaikutus sekä jaksamiseen, motivaatioon että treenin tuloksiin.

Kuukautiskierto voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: follikulaariseen vaiheeseen, ovulaatioon ja luteaalivaiheeseen. 

Sana follikulaarinen tulee munarakkulaa tarkoittavasta sanasta ja luteaali keltarauhasta tarkoittavasta sanasta.

Kuukautiset alkavat follikulaarivaiheen alussa. Kierto katsotaan alkaneeksi kun kuukautiset tulevat. Kierto kestää keskimäärin 28 päivää...

Continue Reading...

Lehdistötiedote: Nordic Fit Mama mukaan kansainväliseen yrityshautomo-ohjelmaan

startup yrittäjyys yritys Apr 22, 2021

Nordic Fit Mama mukaan kansainväliseen yrityshautomo-ohjelmaan

Nordic Fit Mama on yksi niistä 13 lupaavasta kansainvälisestä startupista, jotka valittiin Health Incubator Helsingin toiseen kolmivuotiseen ohjelmaan, joka alkaa tämän vuoden huhtikuussa. 

Health Incubator Helsinki on Helsingin Yliopiston ja Helsingin kaupungin yhteinen yrityshautomo-ohjelma, joka keskittyy ainoastaan terveysalaan. Tarkoituksena on tukea alan innovaatioita, tiedonsiirtoa tutkimuslaitosten ja yritysten välillä  sekä houkutella uusia yrittäjiä Helsinkiin. Ohjelma on Pohjoismaiden ainoa laatuaan.

Valintakriteerit olivat skaalautuvuus, innovatiivisuus ja tiimin omistautuneisuus. Myös kansainvälistysmisnäkymät olivat tärkeitä. 

Ohjelma alkaa tiimien kanssa käytävillä keskusteluilla. Health Incubator Helsinki tarjoaa kolmen vuoden aikana räätälöityä ja kattavaa...

Continue Reading...

7 vinkkiä ystävyyden ylläpitoon pikkulapsiaikana

ystävyyssuhteet äitiys Feb 10, 2021

Äitiys mullistaa naisen elämän ja se usein vaikuttaa myös hänen ystävyyssuhteisiin. Pieni lapsi menee luonnollisesti kaiken muun edelle ja vie suurimman osan ajasta.  Yhteydenpito ystäviin saattaa usein joutua katkolle.

Erilaiset elämäntilanteet myös vaikuttavat ihmissuhteisiin. Kun toisen arki on täynnä vaipanvaihtoa, imetysrumbaa ja pyykkivuoria, ja toinen elää vauhdikasta sinkkuelämää, voivat yhteiset puheenaiheet olla vähissä. Ja miten käy ystävyyssuhteen jos toinen on vasta äidiksi tullut ja toinen kärsii lapsettomuudesta. Elämäntilanteet voivat siis vaikuttaa suhteisiimme aikatavalla. 

Ystävyyssuhteet ovat kuitenkin todella tärkeitä. Lasten kasvettua ja pesän tyhjennyttyä ystävien merkitys tulee erityisen selväksi. Samoin avioeron tapahtuessa. Yksinäisyyttä pidetään länsimaissa jo...

Continue Reading...

Miten pysyä täysissä sielun ja ruumiin voimissa yli joulunpyhien?

Uncategorized Dec 21, 2020

Joulu on antamisen ja yhdessäolon aikaa ja sen tuoksinassa saattaa tärkein unohtua - eli sinä itse.  

Muista, ettei sinusta ole iloa muille, jos olet väsynyt ja voit huonosti. Pidä siis itsestäsi huolta. Jaksat sitten paremmin niitäkin sukulaisia, jotka eivät mahdu kymmenen suosikki-ihmisesi joukkoon. 
 
Tässä vinkkimme joulunpyhien hyvinvointiin - juuri sinulle!

1. Älä tingi unesta!
 
Pyhinä unirytmi häiriintyy ja tulee valvotuksi myöhempään ja nukutuksi pidempään. Tämä saattaa kostautua univaikeuksina arjen alettua. Säännöllinen unirytmi on nimittäin nukkumisen kannalta todella tärkeää. 
 
Mutta joulu on joulu, joten pienet lipsumiset pitää sallia. Koita kuitenkin pitää unen määrästä (7-8 tuntia) kiinni. Ota vaikka päikkärit, jos yöuni jää...
Continue Reading...

Joulun lahjatoiveet - äidit kertoo

Uncategorized Dec 09, 2020

Vuosi 2020 on ollut hyvin erikoinen ja aika haastava monille meille. Kysyimme äideiltä, mitä he toivoisivat joululahjaksi ja tulos oli ennalta-arvattava: aikaa läheisten kanssa ja rauhallista yhdessäoloa. Ja tietysti terveyttä ja korona-ajan pikaista päättymistä!

Tässä joidenkin äitien toiveita:

Just nyt toivon vaan kiireetöntä yhdessäoloa oman perheen kanssa. Valmiita jouluruokia, ei lahjoja kuin jälkikasvulle. Ja terveyttä kaikille!
-Äiti, 41

Ihonhoitotuotteita ja kylpylälahjakortin
-Äiti, 38

Omaa rauhaa.
-Äiti, 30

Jotain kaunista kotiin. Ja vähän omaa aikaa. 
-Äiti, 33

Että naapuri tois itsetehdyn joululeivän tai joulukukan. Että lapset olis vielä sen ikäisiä et ne tois tekemiään jouluaskarteluja koulusta kotiin. Että näkis tiernapoikien esityksen ( kauppakeskuksessa). Että pääsis...

Continue Reading...

Oranssi loppu väkivallalle!

Marraskuun 25. päivä alkoi YK:n kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja kestää 10.12. asti. Kampanjan tunnusväri on oranssi. 

Naisten kokema väkivalta on hälyttävän yleistä. On maita, joissa 70% naisista on kokenut väkivaltaa. Koronapandemian aikana tilanne on pahentunut entisestään. 

Suomessa tilanne on parempi sikäli, että väkivalta on kriminalisoitu ja uhreille on saatavissa apua. 

Jos olet tilanteessa, jossa koet fyysistä tai henkistä väkivaltaa tai sen uhkaa, hae heti apua! Älä jää yksin! Älä vaikene! Äläkä missään tapauksessa häpeä! Naiset kaikissa sosiaaliluokissa joutuvat väkivallan kohteeksi eikä siinä ole yhtään mitään hävettävää!

Muista myös, että kehosi on sinun eikä...

Continue Reading...

Vinkkejä lastenhuoneen sisustamiseen

 

Tyypillinen lastenhuoneen järjestyksen tilanne on epäjärjestys. Leluja ja vaatteita on kasoissa lattialla, pöydällä, sängyssä ja kaapeissa. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voi alkaa nostaa lastenhuoneen titteliä toimivaksi ja tunnelmalliseksi tilaksi.

Kaikilla asioilla on paikka

Kun leluilla, kirjoilla, vaatteilla ja muilla tavaroilla on paikka, jonka lapsi tietää, että hän voi ottaa sekä palauttaa asiat paikoilleen. Se mahdollistaa arjen keskellä siisteyteen pyrkimisen. Esimerkiksi kirjat asetellaan pystyyn, ei päällekkäin.

Omatoimisuuskannustus

Jottei tarvitse palvella ja hyöriä kokoajan lasten perässä nostelemassa ja järjestelemässä tavaroita, kannattaa huomioida sisustuksessa näiden korkeusmitaltaan pienempien ihmisten ulottuvuudet. Oman naulakon ripustuskorkeus kannattaa olla matalalla. Kirjoihin ja tärkeimpiin leluihin...

Continue Reading...

Kaksi raskautta, muuttunut keho

Kun tulin ensimmäistä kertaa raskaaksi, kasvoi vatsa alkuun maltillisesti. Loppua kohden tahti kiihtyi ja viimeisillä viikoilla koin olevani jo valtava. Pituuteeni nähden (157cm) vatsa tuntui hassun isolta joten yllätyin siitä kuinka nopeasti olin entisissä mitoissa synnytyksen jälkeen. Mutta todellakin vain mitoissa ja kiloissa, sillä itse kroppa ei ollut entisellään, päinvastoin. Kävin muutaman kuukauden jälkeen synnytyksestä fysioterapeutilla, joka ultrasi vatsani todeten ettei erkaumaa ollut. Olin itse kuitenkin eri mieltä, sillä vatsa pömpötti ja rako vatsalihasten välillä oli merkittävä. Aloitin treenaamisen varovasti tunnustellen ja juoksin kevyitä lenkkejä, tein porrastreenejä sekä kävin salilla ja ryhmäliikunta tunneilla. Missään vaiheessa en kuitenkaan päässyt pömpöttävästä vatsasta...

Continue Reading...
1 2 3 4 5
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.