Podcastissa asiaa imetyksest√§, klikkaa ja kuuntele ūüéß

Wellness Library

Nordic Fit Mama Blog

7 vinkkiä ystävyyden ylläpitoon pikkulapsiaikana

Äitiys mullistaa naisen elämän ja se usein vaikuttaa myös hänen ystävyyssuhteisiin. Pieni lapsi menee luonnollisesti kaiken muun edelle ja vie suurimman osan ajasta.  Yhteydenpito ystäviin saattaa usein joutua katkolle.

Erilaiset elämäntilanteet myös vaikuttavat ihmissuhteisiin. Kun toisen arki on täynnä vaipanvaihtoa, imetysrumbaa ja pyykkivuoria, ja toinen elää vauhdikasta sinkkuelämää, voivat yhteiset puheenaiheet olla vähissä. Ja miten käy ystävyyssuhteen jos toinen on vasta äidiksi tullut ja toinen kärsii lapsettomuudesta. Elämäntilanteet voivat siis vaikuttaa suhteisiimme aikatavalla. 

Ystävyyssuhteet ovat kuitenkin todella tärkeitä. Lasten kasvettua ja pesän tyhjennyttyä ystävien merkitys tulee erityisen selväksi. Samoin avioeron tapahtuessa. Yksinäisyyttä pidetään länsimaissa jo...

Continue Reading...

Miten pysyä täysissä sielun ja ruumiin voimissa yli joulunpyhien?

Uncategorized Dec 21, 2020

Joulu on antamisen ja yhdessäolon aikaa ja sen tuoksinassa saattaa tärkein unohtua - eli sinä itse.  

Muista, ettei sinusta ole iloa muille, jos olet väsynyt ja voit huonosti. Pidä siis itsestäsi huolta. Jaksat sitten paremmin niitäkin sukulaisia, jotka eivät mahdu kymmenen suosikki-ihmisesi joukkoon. 
 
Tässä vinkkimme joulunpyhien hyvinvointiin - juuri sinulle!

1. Älä tingi unesta!
 
Pyhinä unirytmi häiriintyy ja tulee valvotuksi myöhempään ja nukutuksi pidempään. Tämä saattaa kostautua univaikeuksina arjen alettua. Säännöllinen unirytmi on nimittäin nukkumisen kannalta todella tärkeää. 
 
Mutta joulu on joulu, joten pienet lipsumiset pitää sallia. Koita kuitenkin pitää unen määrästä (7-8 tuntia) kiinni. Ota vaikka päikkärit, jos yöuni jää...
Continue Reading...

Joulun lahjatoiveet - äidit kertoo

Uncategorized Dec 09, 2020

Vuosi 2020 on ollut hyvin erikoinen ja aika haastava monille meille. Kysyimme äideiltä, mitä he toivoisivat joululahjaksi ja tulos oli ennalta-arvattava: aikaa läheisten kanssa ja rauhallista yhdessäoloa. Ja tietysti terveyttä ja korona-ajan pikaista päättymistä!

Tässä joidenkin äitien toiveita:

Just nyt toivon vaan kiireetöntä yhdessäoloa oman perheen kanssa. Valmiita jouluruokia, ei lahjoja kuin jälkikasvulle. Ja terveyttä kaikille!
-Äiti, 41

Ihonhoitotuotteita ja kylpylälahjakortin
-Äiti, 38

Omaa rauhaa.
-Äiti, 30

Jotain kaunista kotiin. Ja vähän omaa aikaa. 
-Äiti, 33

Että naapuri tois itsetehdyn joululeivän tai joulukukan. Että lapset olis vielä sen ikäisiä et ne tois tekemiään jouluaskarteluja koulusta kotiin. Että näkis tiernapoikien esityksen ( kauppakeskuksessa). Että pääsis...

Continue Reading...

Oranssi loppu väkivallalle!

Marraskuun 25. päivä alkoi YK:n kampanja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamiseksi. Kampanja kestää 10.12. asti. Kampanjan tunnusväri on oranssi. 

Naisten kokema väkivalta on hälyttävän yleistä. On maita, joissa 70% naisista on kokenut väkivaltaa. Koronapandemian aikana tilanne on pahentunut entisestään. 

Suomessa tilanne on parempi sikäli, että väkivalta on kriminalisoitu ja uhreille on saatavissa apua. 

Jos olet tilanteessa, jossa koet fyysistä tai henkistä väkivaltaa tai sen uhkaa, hae heti apua! Älä jää yksin! Älä vaikene! Äläkä missään tapauksessa häpeä! Naiset kaikissa sosiaaliluokissa joutuvat väkivallan kohteeksi eikä siinä ole yhtään mitään hävettävää!

Muista myös, että kehosi on sinun eikä...

Continue Reading...

Vinkkejä lastenhuoneen sisustamiseen

 

Tyypillinen lastenhuoneen järjestyksen tilanne on epäjärjestys. Leluja ja vaatteita on kasoissa lattialla, pöydällä, sängyssä ja kaapeissa. Tässä muutamia vinkkejä, joilla voi alkaa nostaa lastenhuoneen titteliä toimivaksi ja tunnelmalliseksi tilaksi.

Kaikilla asioilla on paikka

Kun leluilla, kirjoilla, vaatteilla ja muilla tavaroilla on paikka, jonka lapsi tietää, että hän voi ottaa sekä palauttaa asiat paikoilleen. Se mahdollistaa arjen keskellä siisteyteen pyrkimisen. Esimerkiksi kirjat asetellaan pystyyn, ei päällekkäin.

Omatoimisuuskannustus

Jottei tarvitse palvella ja hyöriä kokoajan lasten perässä nostelemassa ja järjestelemässä tavaroita, kannattaa huomioida sisustuksessa näiden korkeusmitaltaan pienempien ihmisten ulottuvuudet. Oman naulakon ripustuskorkeus kannattaa olla matalalla. Kirjoihin ja tärkeimpiin leluihin...

Continue Reading...

Kaksi raskautta, muuttunut keho

Kun tulin ensimmäistä kertaa raskaaksi, kasvoi vatsa alkuun maltillisesti. Loppua kohden tahti kiihtyi ja viimeisillä viikoilla koin olevani jo valtava. Pituuteeni nähden (157cm) vatsa tuntui hassun isolta joten yllätyin siitä kuinka nopeasti olin entisissä mitoissa synnytyksen jälkeen. Mutta todellakin vain mitoissa ja kiloissa, sillä itse kroppa ei ollut entisellään, päinvastoin. Kävin muutaman kuukauden jälkeen synnytyksestä fysioterapeutilla, joka ultrasi vatsani todeten ettei erkaumaa ollut. Olin itse kuitenkin eri mieltä, sillä vatsa pömpötti ja rako vatsalihasten välillä oli merkittävä. Aloitin treenaamisen varovasti tunnustellen ja juoksin kevyitä lenkkejä, tein porrastreenejä sekä kävin salilla ja ryhmäliikunta tunneilla. Missään vaiheessa en kuitenkaan päässyt pömpöttävästä vatsasta...

Continue Reading...

Takaisin t√∂ihin loman j√§lkeen ‚Äď 7 vinkki√§ helpottamaan t√∂ihin paluuta

1. Pidä huolta unirytmistäsi. Lomalla päivärytmi menee yleensä sekaisin. Nukutaan pitkään ja valvotaan myöhään. Otetaan päiväunia. Takaisin normaaliin palaaminen saattaa olla haastavaa.

Muista, että riittävä uni on terveytesi ja henkisen hyvinvointisi kannalta todella tärkeää. Tee nukkumisesta ykkösasia. Rauhoita ilta. Vältä kiihdyttävää viihdettä ennen nukkumaanmenoa. Jätä kännykkä makuuhuoneen ulkopuolelle. Ja mene nukkumaan kahdeksan tuntia ennen herätystä.

Kestää jonkun aikaa, ennen kuin unirytmi palautuu normaaliksi loman jälkeen. Ole siis kärsivällinen. 

2. Kehitä uusi lempiaamiainen! Syksy on hyvää aikaa elämänmuutoksille. Se on myös sadonkorjuun aikaa. Nyt on Suomessakin mukavasti tarjolla marjoja ja vihanneksia, pian myös omenoita ja luumuja. 

...

Continue Reading...

Miten treenata lantionpohjan lihaksia

Lantionpohjaa voidaan kuvata lihastrampoliiniksi, tai vaikka kahdeksi sellaiseksi. Häpyluun ja häntäluun välissä kulkevat pituussuuntaiset lantionpohjan lihakset ja istuinluiden välissä poikittaiset lantionpohjan lihakset. 

Lantionpohjan tunnistaminen

Ennen kuin lantionpohjaa voidaan lähteä harjoittamaan, täytyy lihakset paikantaa ja tunnistaa. Poikittaisia lantionpohjan lihaksia voi tunnistaa esim. istumalla kovalle penkille tasaisesti tai jos silti tuntuu hankalalta löytää istuinluut, voi viedä kädet pakaroiden alle, jolloin luut tuntuvat varmasti. Niiden välissä ovat siis poikittaiset lantionpohjan lihakset.

Samoin jos häpyluun ja häntäluun välissä sijaitsevien pituussuuntaisten lantionpohjan lihasten paikantaminen tuntuu hankalalta, kannattaa tunnustella häpyluuta alavatsan keskeltä, alareunasta ja häntäluuta pakaroiden...

Continue Reading...

Lisää hyvinvointia imettäville äideille

Imetyksen tuki ry ja Nordic Fit Mama aloittavat yhteistyön

Imetys on lapsen ja äidin terveydelle monin tavoin tärkeää. Odotus- ja imetysaika voivat kuitenkin myös rasittaa äidin kehoa ja aiheuttaa esimerkiksi selkä- ja niska/hartiavaivoja. Näitä voidaan sekä ehkäistä että hoitaa ryhtiä ja keskivartaloa vahvistavalla liikunnalla.  Äidin terveys ja hyvinvointi on tärkeää myös vauva- ja pikkulapsiaikana. Tavoitteena on luoda ainutlaatuisesta imetysajasta sekä äidille että lapselle miellyttävämpää.

Imetyksen tuki ja Nordic Fit Mama tekevät yhteistyötä imettävien äitien hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Yhteistyöhön kuuluu Imetyksen tuen nettisivuille laadittava, imettäville äideille suunnattu hyvinvoinnin tietopaketti, jossa on mukana helppoja treeniohjeita, joiden avulla äiti voi helpottaa synnytyksen...

Continue Reading...

6 vinkkiä alapään hoitoon synnytyksen jälkeen

Eräs kirjailija kuvasi synnyttämistä sanomalla, että se on kuin kurpitsan kakkaisi. Ja eihän se lapsi sieltä pienestä raosta aivan jälkiä jättämättä ulos tule. 

Synnytyksen jälkeen oma alapää saattaa tuntua jopa hieman pelottavalta. Ensimmäiset vessareissutkin ovat usein koettelemuksia. Miten sitä taistelutannerta oikein hoitaisi?

Ensinnäkin on hyvä muistaa, että synnytys on dramaattisuudestaan huolimatta luonnollinen tapahtuma. Alapää paranee kyllä ja useimmiten yllättävän nopeastikin. Kehomme on itseään jatkuvasti korjaava organismi. Siksi repeämät  paranevat nopeammin kuin välilihan leikkaushaavat. Alla kuusi vinkkiä alapään hoitoon synnytyksen jälkeen. 

1. Lämmin vesi vilkastuttaa verenkiertoa

Alapään hoito aloitetaan sairaalassa hoitajien ohjeiden mukaan....

Continue Reading...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.