ALOITA NYT

TREENI joka haastaa keskivartaloa ja tasapainoa - sopii raskaana ja vaikka sinulla olisi erkaumaa

lantionpohjan lihakset raskaus treeni vatsalihasten erkauma
 

Tee videon mukana 30 minuutin mittainen treeni, missä haastetaan tasapainoa, keskivartaloa ja koko kehoa. Kaikissa liikkeissä myös lantionpohjan aktivointi mukana.

Koko kehoa aktivoivan treenin jokaisessa liikkeessä annetaan tasovaihtoehdot joita voit hyödyntää:

 1. Jos olet raskaana
 2. Jos sinulla on vielä erkaumaa ja jännesauma ei aktivoidu liikkeessä
 3. Kehosi on jo täysin palautunut ja voit antaa mennä rankemmilla versioilla liikkeessä kuin liikkeessä!

Tasovaihtoehdot antavat sinulle myös mahdollisuuden hieman testata miten kehosi toimii. Voit hyvin kokeilla haastavampia variaatioita ja aina palata edelliselle tasolle, jos tuntuu että keskivartalo ei vielä pysy liikkeessä mukana tai variaatio on sinulle liian raskas.

Treeni on osa kaupassamme myynnissä olevasta Bonustreenit tuotteesta. Bonustreenit ovat 30 minuutin mittaisia tallenteita sisältäen kehoa avaavan lämmittelyn ja koko kehon lihaskuntoa haastavia liikkeitä. Treenit ovat loistava mahdollisuus aloittaa liikunta / lisätä liikuntaa arkeesi ilman liikoja suorituspaineita. Treenaa missä ja milloin haluat, oman kuntosi ja olosi mukaan!

Mikäli sinulla on muita Nordic Fit Maman valmennuksia käytössäsi, saat lihaskuntotreeneistä vaihtelua ja lisähaastetta treeniohjelmaasi. 

 

Hiki pintaan - näin treeni etenee

Lähdetään siis hakemaan hikeä pintaan! Tai halutessasi treeni toimii myös kevyempänä kropan herättelynä. Sinä itse tiedät päivän kunnon ja fiiliksen. Treeni alkaa 5 minuutin mittaisella kehoa avaavalla ja aktivoivalla lämmittelyllä. Varsinaisessa treenissä on 4 eri liikettä, joita tehdään 35 sekunnin ajan, yhteensä kolme kierrosta. Voit säätää tahdin sinulle sopivaksi, sillä muistathan että oma tahti on paras tahti!

 1. Liike 1 - Yhden jalan dynaaminen vaaka ja jalan vienti eteen
  • Haasta tasapainoa ja keskivartaloa tällä liikkeellä. Jos olet raskaana tai keskivartalo ei vielä pysy haastavammassa versiossa mukana, voit keventää liikettä liu'uttamalla jalkaa maassa.
 2. Liike 2 - Punnerrus
  • Videolla 3 erilaista tasoa, millä voit punnertaa. Kannattaa kuunnella tarkalla korvalla myös vinkit punnerrustekniikkaan ja hengitykseen + lantionpohjan aktivointiin.
  • Voit hyvin kokeilla eri tasoja ja tarkkailla pysyykö vatsalihasten välinen jännesauma aktiivisena kun teet liikettä. Mikäli vatsaan tulee liikkeessä harjanne, kannattaa vaihtaa helpompaan tasoon. Raskaana oleville suositamme kaikkein kevyintä vaihtoehtoa.
 3. Liike 3 - leveä kyykky
  • Kyykkää jalkoihin voimaa - saat kyykkyyn myös kolme eri vaihtoehtoa. Kyykkyä kannattaa kaventaa mikäli kärsit esim. liitoskivuista. Kapeampi kyykky ei haasta sisäreisiä yhtä paljon kuin leveä. Saat lisättyä haastetta kyykkyyn joustoilla. Aktivoi lantionpohjan lihakset uloshengityksellä kun nouset kyykystä.
 4. Liike 4 - Polvien nosto konttausasennossa 
  • Tehokas liike keskivartalolle, missä saat videolta taas kolme eri tasoa. Helpoimmalla tasolla nostetaan vain polvet hieman lattiasta ja pidetään asento aina muutaman sekummin. Haastavammissa vaihtoehdoissa otetaan myös käsien nostot mukaan. Muista hakea aktivaatio myös lantionpohjaan kun aloitat liikkeen.

 

Treenin vetää Elsa Franck jolla on jo yli 15 vuoden kokemus valmentamisesta sekä ryhmä- että yksilövalmentajana. Elsa on myös kahden tytön äiti, joka omien haastavien raskauksien ja synnytysten myötä on kouluttautunut äitiysliikunnan valmentajaksi. Elsa jakaa liikunnan iloa ja oppejaan äideille pienryhmissä sekä yksilövalmennettavien kanssa ja nyt Elsan kanssa treenaamisesta pääsee nauttimaan Nordic Fit Maman Bonustreenien mukana!

Hyvää treeniä! 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset