ALOITA NYT

Elämäni kunnossa vinkit miten pitää huolta hyvinvoinnista äitinä

treeni vieraskynä
Hyvinvointi äitinä

"Jannina on äiti, joka tasapainoilee kahden lapsen äitinä sekä monen muun roolin välillä. Hänet tunnetaan jokapaikan super innostujana, joka ei voi vastustaa luonnon ja liikunnan tuomaa hyvää fiilistä mielessä ja kropassa. Jannina onkin todellinen voimanainen, joka tartuttaa positiivisuutensa ympärilleen ja näyttää meille, miten hyvinvointi ja aktiivinen elämäntapa voivat tuoda iloa jokaiseen päivään."

"Minna puolestaan on äiti, puoliso ja ystävä, joka intohimoisesti kehittää itseään eteenpäin elämän eri osa-alueilla. Hän uskoo itseensä ja hyväksyy itsensä juuri sellaisena kuin hän on. Minna onkin oivallinen esimerkki siitä, miten hyvinvointi ei tarkoita täydellisyyttä, vaan oman itsensä hyväksymistä ja arvostamista. Hän on aito ja lämmin persoona, jonka sydämestä löytyy palo auttaa muita löytämään hyvinvointia ja iloa elämään."

Tervetuloa Elämäni kunnossa -podcastin juontajien Janninan ja Minnan vieraskynäkirjoitukseen, jossa he kertovat omakohtaiset vinkit hyvinvointiin äiteinä.

Yhdessä he muodostavat dynaamisen juontajakaksikon, joka on omistautunut tuomaan teille parasta mahdollista sisältöä hyvinvoinnin saralta. Podcastissa he sukeltavat mielenkiintoisten vieraiden kanssa syvemmälle hyvinvoinnin maailmaan ja tarjoavat inspiraatiota sekä oivalluksia niin äideille kuin kaikille hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Äitinä hyvinvoinnin ylläpitäminen voi olla vaikeaa, mutta samalla erityisen tärkeää. Äitiys on ainutlaatuinen matka täynnä iloa ja haasteita. Haluamme jakaa kanssasi muutamia vinkkejä, jotka ovat auttaneet meitä pitämään huolta omasta hyvinvoinnistamme äiteinä:

1. Priorisoi aikaa itsellesi: Pyri varaamaan päivittäin tai viikoittain hetki, jolloin voit keskittyä omiin tarpeisiisi ja nauttia omasta ajasta. Se voi olla hetki hiljaisuutta, kävely luonnossa tai harrastuksesi parissa. Tässä kohtaa pitää olla hiukan itsekäs.

2. Riittävä uni ja lepo: Äitiys voi viedä paljon energiaa, joten tärkeää on huolehtia riittävästä unesta ja levosta. Pyri menemään nukkumaan säännöllisesti samaan aikaan ajoissa, jotta saat tarpeeksi pitkän unijakson yöllä. Huolehdi myös hyvästä unihygieniasta. Ota tarvittaessa päiväunia, jos se on mahdollista.

3. Tasapainoinen ravinto: Syö monipuolisesti ja terveellisesti. Huolehdi myös siitä, että juot tarpeeksi vettä. Tasapainoinen ravitsemus auttaa jaksamaan arjen haasteissa.

4. Liikunta: Löydä itsellesi sopiva tapa liikkua ja pysyä aktiivisena. Se voi olla lenkkeilyä, joogaa, tanssia tai vaikka kotitreenejä. Liikunta vapauttaa endorfiineja ja parantaa mielialaa. Pyri ylläpitämään perusaktiivisuutta päivittäin.

5. Tukeudu ystäviin ja perheeseen: Älä epäröi pyytää apua ja tukea läheisiltäsi. Ystävien ja perheen tuki voi olla kullanarvoista äitinä ollessa. Apua saa ja kannattaa pyytää sekä vastaanottaa, eikä se tee sinusta huonoa äitiä.

6. Rentoudu ja harrasta mindfulnessia: Kokeile erilaisia rentoutumisen ja mindfulnessin menetelmiä, kuten meditointia tai hengitysharjoituksia. Ne auttavat rauhoittumaan ja lievittävät stressiä.

7. Pysy aktiivisena sosiaalisesti: Pidä yhteyttä ystäviisi ja muihin äiteihin. Järjestä tapaamisia omannäköisten ihmisten kanssa tai osallistu äiti-lapsi-ryhmiin, joissa voitte jakaa kokemuksia ja tukea toisianne.

8. Ole armollinen itsellesi: Äitiys voi olla rankkaa, ja joskus asiat eivät mene suunnitellusti. Muista olla armollinen itsellesi ja hyväksyä, että et aina voi olla täydellinen.

9. Harrasta itsellesi mielekkäitä asioita: Tee asioita, jotka tuottavat sinulle iloa ja tyydytystä. Voit esimerkiksi lukea hyvää kirjaa, piirtää, kokkailla tai kokeilla uusia harrastuksia.

10. Nauti hetkestä: Muista pysähtyä nauttimaan hetkestä ja lapsesi kanssa vietetystä ajasta. Lapset kasvavat nopeasti, joten pyri olemaan läsnä ja tarkkailemaan heidän kasvuaan ja kehitystään.

Toivottavasti näistä vinkeistä on sinulle iloa ja apua äitinä ollessa. Pidä huolta itsestäsi, sillä hyvinvoiva äiti on onnellinen äiti!

Nordic Fit Mama tiimin äidit valitsivat ylläolevista vinkeistä myös suosikkinsa:❤️

Riina: "Mulla tällä hetkellä oma aika ja armollisuus. Paljon on lankoja käsissä ja jos joku joskus lipeää, ei itsensä ruoskiminen tilannetta juuri auta. Omaa aikaa saatava joka päivä, vaikka yksin makuuhuoneessa hengittelyn muodossa tai läheisellä uimalaiturilla. 🙏 Päivittäinen rutiini on selän hyvinvointia ylläpitävät liikkuvuusharjoitukset."

Susanna: "Uni ja hyvä ravinto oltava kunnossa, ilman niitä ei mikään suju. Liikunta on pääkopan henkireikä ja vähäinen liikkuminen kostautuu myös selän kipuiluna välittömästi. Riina muistuttelee armollisuudesta joka päivä ja samoin myös ajan priorisoimisesta itselle."

Kuuntele Elämäni kunnossa x Nordic Fit Mama jakso. Elämäni kunnossa -podcastissa etsimme oivalluksia siitä, mitä todella merkitsee elää laadukasta ja hyvää elämää.


Meidät löydät myös somesta:

Instagram

YouTube

Tik Tok

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset