ALOITA NYT

Jokanaisen putkimies ja muita vinkkejä alapään hoitoon

lantionpohjan lihakset seksi
Vinkit alapään hoitoon

TwistBen Kati ja Veera, ihonhoidon ammattilaiset, keskustelevat Riinan kanssa alapään hoitamisesta Nordic Fit Maman Kehtaanko kysyä- podcastin jaksossa 7.

Ja hyvä, että keskustelevat! Alapää jää nimittäin herkästi vähemmälle huomiolle ja sitä aletaan yleensä hoitaa vasta kun ongelmia ilmenee. Näistä asioistahan ei oikein kehdata puhua eikä kysellä. Onneksi nyt kehdataan!

 

Alapään hoito - unohda vanhentuneet ohjeet

Intiimialueen huolto-ohjeet ovat usein vanhentuneita, TwistBen asiantuntijat muistuttavat. Esimerkiksi saippuaa ja suihkugeelejä ei tulisi käyttää jalkoväliä pestessään. Pelkkä vesi riittää. Puhdistustuotteet häiritsevät ihon happamuustasapainoa jonka palautuminen kestää jopa vajaan vuorokauden.

On tärkeää vaalia ihon luonnollista PH-tasoa. Esimerkiksi sisäsynnyttimien tulehdukset ovat yli 70% yleisempiä niillä naisilla, jotka jynssäävät alapäätään puhdistustuotteilla.  Liika jynssääminen voi aiheuttaa jopa hedelmättömyyttä ja kohdunkaulan syöpää.

 

Kokkareinen ja haiseva valkovuoto voivat olla merkkejä tulehduksesta

Intiimialuetta pestään tarpeettoman kovakouraisesti, koska se koetaan jotenkin likaisena. Onkin tärkeää ymmärtää eri kehon osiensa tarkoitus ja toiminta, jottei ryhdy toimimaan niitä vastaan. Esimerkiksi valkovuoto on normaali asia. Pikkuhousunsuojista ei ole kuin haittaa, sillä ne hautovat tarpeettomasti alapäätä. Hyvä on kuitenkin muistaa, että jos vuoto on haisevaa ja kokkareista, on syytä käydä lääkärissä.

Vaikka kiusaus olisi suuri, alakerran normaalia tuoksua ei missään tapauksessa pidä yrittää peittää hajusteilla. Jokaisella meistä on ominaistuoksu, joka on kuitenkin normaalitapauksessa melko neutraali.

Myrkyttömyys ei muuten välttämättä tarkoita, että tuotteesta ei olisi haittaa. Pitkä altistus tarpeettomille kemikaaleille voi olla haitaksi pitkässä juoksussa, koska ne kuormittavat ihoa ja kehoa.

 

Millainen on hyvä liukuvoide

Entä sitten liukuvoiteet? Niiden valinnassa onkin oltava tarkkana. Yksikin käyttökerta petrokemikaalia sisältävää liukuvoidetta lisää esimerkiksi bakteerivaginoosiin sairastumista 13 kertaa. Bakteerivaginoosi aiheuttaa runsasta valkovuotoa ja kivuliasta virtsaamista, minkä takia se usein sekoitetaan hiivatulehdukseen ja virtsaputkentulehdukseen. Hoitamattamana se saattaa lisätä sukupuolitautiin sairastumista tai johtaa jopa ennenaikaiseen synnytykseen.

Ja tässä lista ehdottomasti vältettävistä aineista: Parafiini, mineraaliöljy, petrolatum ja petrolatum-neste.  Näitä sisältäviä tuotteita ei tulisi käyttää lainkaan eikä etenkään intiimialueilla.

Öljy- ja vesipohjaiset liukuvoiteet ja etenkin ”kodin putkimies” kookosöljy, saavat Katin ja Veeran siunauksen. Kookosöljy tehoaa myös orastavaan hiivatulehdukseen.

 

Täydellisen mukavat alusvaatteet

Entä alusvaatteet? Kati ja Veera suosittelevat luonnonmateriaalia ja hengittäviä vaatteita, jotka eivät ole liian kireät ja hautovat. Erityisesti istumatyötä tekevän olisi kiinnitettävä vaatetukseensa huomiota. Alapään tuuletus on myös tärkeää!  

Entä alapään ajeleminen? Karvoituksen tarkoitus on suojata ihoa. Jos alapäänsä ajelee, on ihoa hoidettava erityisen hellästi. Kommandona kulkeminen on tällöin erityisen suositeltavaa.

Lopuksi Kati ja Veera muistuttavat, että alapäälle ei olemassa mitään kauneusnormia. Kaikki versiot ovat kauniita. Omaan vaginaansa kannattaakin tutustua peilin avulla ja hyväksyä itsensä juuri sellaisena kuin on.

Tämän podcastin yhteenveto: Vähemmän on enemmän ja luonnollisuus on se juttu.

Klikkaa Kehtaanko kysyä -podcasteihin tai kuuntele Mistä johtuu alapään kutina ja arkuus -jakso alta. 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset