ALOITA NYT

Valmennukset lisäsivät armollisuutta ja uskoa oman kehon kykyihin

asiakastarina synnytyksen jälkeen virtsankarkailu

Liikunta on ollut minulle aina enemmän ilon kuin pakon asia. Siksi olen pitänyt terveydestäni huolta niiden liikuntamuotojen kautta, jotka eivät jo aloittaessa tunnu tuskaiselta ja luotaantyöntävältä. En väitä, etteikö minullakin olisi huonoja päiviä, jolloin väsyttää ja liikkumisen sijaan tekisin mieluummin jotain ihan muuta. Etenkin ruuhkavuosien keskellä näitä päiviä tulee väistämättä vastaan. Silloin arvostan liikuntaa, joka on helposti yhdistettävissä osaksi jo valmiiksi vauhdikasta arkea. 

Minun ja Nordic Fit Maman yhteinen matka alkoi joulukuussa 2021. Lapseni oli tuolloin viisikuinen vauva ja minulla oli sellainen olo, että kaipaan apua liikunnan aloittamiseen. Synnytyksen jälkeen liikkumiseni oli ollut pääasiassa vauvan kantamista ja vaunulenkkejä. Siinä hetkessä ne riittivät, koska synnytykseni oli kaikkea muuta kuin kaunis kokemus. Sairastuin synnytyksessä vakavaan pre-eklampsian muotoon HELLP-syndroomaan. Olin sairaalassa useita viikkoja ja palautuminen kotiutumisen jälkeen vei aikaa sekä henkisesti että fyysisesti.

 

Kokemuksia Nordic Fit Mama Kuntouta keskivartalo® valmennuksesta

Viisi kuukautta synnytyksen jälkeen tuntui hyvältä aloittaa kehon kuntoutus ammattilaisen avulla. Kerroin Riinalle tilanteestani ja hän ehdotti, että kävisin Kuntouta keskivartalo® -valmennuksen. Aluksi jännitti, miten saisin otettua treenit osaksi vauva-arkea, mutta se kävi helpommin kuin olin kuvitellut. Treenien napakka pituus ja lepopäivät mahdollistivat sen, että treenaaminen ei tuntunut pakkopullalta, vaan tilaisuudelta pysähtyä hetkeksi itsensä kanssa ja keskittyä vain kyseisen treenipäivän liikkeisiin. 

Tein harjoitteet lapsen päiväuniaikaan, iltaisin puolison ollessa kotona tai päivällä samalla, kun kävimme lapsen kanssa ulkona vaunulenkillä. Välillä tuli päiviä, jolloin en ehtinyt tehdä harjoituksia, mutta se ei haitannut. Seuraavana päivänä aloitin siitä, mihin olin jäänyt enkä tuntenut siitä huonoa omaatuntoa.

Kiitos Riinalle ja Nordic Fit Mamalle siitä, että painotatte valmennuksissanne armollisuutta itseä kohtaan. Tämä on ensimmäinen liikunnallinen valmennukseni, jossa on huomioitu aivan erinomaisen hyvin asiakkaiden elämäntilanne ja sen määräämät raamit liikkumiselle.  

 

Helpotusta virtsankarkailuun, parempi ryhti ja hyvä olo omassa kehossa

Jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen huomasin, että lantionpohjan lihakset olivat vahvistuneet. Minun ei enää tarvinnut aivastaessa juosta kiireellä vessaan. Virtsankarkailu oli tiessään. Ryhtini oli parantunut ja alaselän kivut olivat helpottaneet huomattavasti. Minulla oli hyvä olla kehossani. 

Kuntouta keskivartalo® -valmennuksen jälkeen tuntui luontevalta jatkaa Nordic Fit Mama 2 - Treeni, ravinto ja hyvinvointi -valmennukseen. Ensimmäisestä valmennuksesta olin saanut jo hyvää tuntumaa liikkumiseen, nyt olin valmis ottamaan askeleen kohti kevyttä lihaskuntoharjoittelua.

 

Kehon vahvistaminen - Nordic Fit Mama 2 valmennus

Tässä vaiheessa vauvani ei ollut enää niin vauva, joten otin hänet mukaan treenaamaan kanssani. Nordic Fit Mama 2 -valmennuksen treenit olivat taaperoikää lähestyvän lapseni kanssa sopivia alle 20 minuutin mittaisia jumppahetkiä. Treenit oli helppoa ujuttaa osaksi arkea. Treeneistä tuli minun ja lapseni yhteinen iloinen leikkihetki. Minä sain vahvistettua kehoani ja me molemmat saimme annoksen läheisyyttä ja iloa päivään. Minä olin myös tyytyväinen, että sain viettää lapsen päiväunien ajan leväten, kun päivän treenit oli jo hoidettu. Heh.

Nordic Fit Mama 2 -valmennuksen kautta opin treenaamaan synnytyksestä palautuvaa kehoani maltilla mutta silti tehokkaasti. Saatan helposti treenata aluksi liian kovaa ja kehoni ylirasittuu. Sain valmennuksesta rytmiä ja lempeyttä treenaamiseen ja opin kuuntelemaan kehoani ja mieltäni.

Kiireisen lapsiarjen keskellä söin vähän ja ruokailujen välit olivat liian pitkiä. Sain valmennuksesta terveellisiä ja helppoja reseptivinkkejä ja hyvää tietoa ravitsemuksesta. Sain rytmiä ruokailuun, kehoni vahvistui, olin pirteämpi ja energisempi.  

 

Valmiiksi suunnitellut treenit tukena arjessa

Nordic Fit Maman valmennusten kautta olen ottanut liikunnalleni uuden moton “aina voi aloittaa alusta”. Elämässä tulee vastaan kaikenlaista: sairastumisia, fyysisiä loukkaantumisia, henkisesti kuormittavia tilanteita, jolloin liikkuminen jää vähemmälle. Se on täysin ok. Itse elän tällä hetkellä 2-vuotiaan taaperon kanssa ruuhkaista elämänvaihetta, jossa asetan helposti liian kovia tavoitteita liikkumiselle ja petyn, kun en saavuta niitä. 

Onneksi jatkoin matkaa Nordic Fit Maman kanssa. Valmennuksista on ollut iloa vuoden ympäri. Viime keväänä kannustin itseni takaisin lenkkipoluille juoksuvalmennuksen avulla ja nyt syksyllä vahvistan lihaksiani 30 päivän treenihaasteella. Teen juuri sitä, mikä tuntuu hyvältä.

Oman kehon kuuntelu ja armollisuus itseä kohtaan ovat vahvistuneet valmennuksien myötä. On hienoa huomata kahden vuoden jälkeen, mihin kaikkeen keho pystyy kun sille antaa aikaa treenata rauhallisin ja varmoin ottein.

- Netta

 

Kiireisessä lapsiarjessa treenille ei ehkä ole niin paljon aikaa kuin ennen. Tavoitteet kannattaa asettaa realistisiksi, jotta ne on mahdollista saavuttaa, niistä saada hyvää fiilistä ja sitä kautta motivaatiota jatkamiseen. Jos kokee jatkuvasti huonoa omaatuntoa siitä, ettei ole ehtinyt tehdä tarpeeksi, se ei palvele omaa jaksamista. Kuuntele Kehtaanko kysyä -podcastin jaksosta 39 lisää asiasta. Vieraana juoksuohjaaja ja ruuhkavuosia elävä äiti Anni Liukka. 

 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset