ALOITA NYT

Mitä antaa lahjaksi äidille + joulun hyvinvointivinkit

stressinhallinta

Joulu on antamisen ja yhdessäolon aikaa ja sen tuoksinassa saattaa tärkein unohtua - eli sinä itse.  

Muista, ettei sinusta ole iloa muille, jos olet väsynyt ja voit huonosti. Pidä siis itsestäsi huolta. Jaksat sitten paremmin niitäkin sukulaisia, jotka eivät mahdu kymmenen suosikki-ihmisesi joukkoon. 

Tässä vinkkimme joulunpyhien hyvinvointiin - juuri sinulle! Lue blogin lopusta myös lahjavinkkimme äideille.

 

1. Älä tingi unesta

Pyhinä unirytmi häiriintyy ja tulee valvotuksi myöhempään ja nukutuksi pidempään. Tämä saattaa kostautua univaikeuksina arjen alettua. Säännöllinen unirytmi on nimittäin nukkumisen kannalta todella tärkeää.

Mutta joulu on joulu, joten pienet lipsumiset pitää sallia. Koita kuitenkin pitää unen määrästä (7-8 tuntia) kiinni. Ota vaikka päikkärit, jos yöuni jää vähäiseksi.

Ja palaa sitten pyhien jälkeen mahdollisimman pian normaaliin rytmiisi, eli nukkumaan hyvissä ajoin niin, että ehdit saada tarvitsemasi levon.

 

2. Alkoholi haittaa unen laatua...

...mutta siitä ei kokonaan tarvitse luopua, jos rajoitat kofeiini- ja sokeripitoisten juomien nauttimista, juot paljon vettä ja juot alkoholia kohtuullisesti. Sekoita valkoviiniin runsaasti kuplavettä! Tai tee sangriaa, jossa on punaviinin lisäksi paljon hyvälaatuista, kuplavedellä laimennettua hedelmämehua.

 

3. Herkuttele hyvällä omallatunnolla

Noudata vanhaa zen-ohjetta: Kun kävelet, kävele. Kun syöt, syö. Eli keskity syödessäsi täysillä syömiseesi ja nauti ruuasta. Syö hitaasti ja rauhallisesti, selkä suorana, niin vältyt ruuansulatusvaivoilta ja ylensyömisen houkutukselta. 

Älä tunne syyllisyyttä, jos lipsut. Siitä seuraa vain stressiä. Ja stressihormoni kortisoli hidastaa ruuansulatusta ja aineenvaihduntaa. Anna itsellesi lupa nauttia pyhistä ja anna lipsumiset anteeksi. Arjen alkaessa ehdit kyllä palata parempiin ruokailutottumuksiin. 

Muista kuitenkin, ettei ylettömyys ole nautinnon edellytys vaan läsnäolo. Suklaameditaatiomme opastaa sinua aidon nautiskelun saloihin. 

 

4. Älä unohda hyvinvointirutiinejasi

Hyvinvointia parantavan treenin suurin haaste ei ole harjoitusten raskaus vaan harjoittelurutiinissa pysyminen. Jos treenaaminen, joogaaminen tai meditointi jää tauolle, voi niiden uudelleen aloittaminen olla taas todella haastavaa.

Pidä siis rutiineistasi kiinni! Käy lenkillä, treenaa ja meditoi niin pyhätkin sujuvat paremmin.

 

5. Uskalla sanoa EI KIITOS!

Kuuntele itseäsi. Jos jouluvelvollisuudet alkavat tuntua ylivoimaisilta, vetäydy joksikin aikaa omiin oloihisi,  jos se vain on mahdollista. Älä tunne syyllisyyttä siitä, ettet jaksa olla sosiaalisempi kuin olet. Muista, että kireänä ja väsyneenä sinusta ei ole muille iloa.

Ota vähän omaa aikaa. Käy kävelyllä, lue kirjaa, ota päikkärit. Kysy itseltäsi, mitä SINÄ haluat, tarvitset tai kaipaat. 

 

Lahjavinkit äidille

Äidille (ja kaikille muillekin) kannattaa ostaa tarpeeseen ja laatua. Ja aina kun mahdollista, mielellään suomalaista, sillä näin tuemme samalla suomalaista työtä ja suomalaisia yrityksiä. Alla viisi lahjavinkkiä äidille, jotka tukevat äidin hyvinvointia ja saavat hänet tuntemaan itsensä rakastetuksi.

 

1. Äidin hyvinvointi -kirja

Kirja on halaus äidille ja ohjeet ovat ajankohtaisia oli synnytys vasta käsillä tai tapahtunut jo vuosia sitten. Kirja sisältää mm. treeniohjeita keskivartalon ja koko kehon hyvinvointiin sekä tukea äidiksi kasvamisessa.

 

2.  Life Gives x Mama -boksi, äitiyspakkaus äidille

Tämä on todellinen hemmottelulahja äidin hoivaamiseen! Kaunis pakkaus sisältää tuotteita niin ulkoisen kauneuden (mm. ihon, hiusten) hoitoon kuin sisäiseen hyvinvointiin. Tuotteet on tarkkaan valikoituja ja vastuullisesti tuotettuja. Pakkaus sisältää myös Äidin hyvinvointi -kirjan!

 

3. Viikonloppu ihan omaa aikaa

Varaa äidille viikonlopuksi  huone jostain mukavasta hotellista ja lupaa, ettette soita hänelle muussa kuin todellisessa hätätapauksessa.

Anna äidin nukkua, vetelehtiä, katsoa TV:tä, lukea ja olla tekemättä yhtään mitään. Anna hänelle yksi viikonloppu, jolloin hänen ei tarvitse tietää mitään eikä puhua kenellekään eikä etsiä kenenkään kadonneita tavaroita.

Jos viikonloppu tuntuu pitkältä, myös lahjakortti hemmotteluhoitoon toimii hienosti. 

 

4. Siivous

Palkkaa joku siivoamaan ja lähetä äiti siksi aikaa tekemään, mitä haluaa – vaikka treenaamaan Nordic Fit Maman valmennuksissa! 😊

Siivoaminen ei tietenkään ole äitien vastuulla mutta totuus on, että naiset edelleen kantavat kotitöistä suuremman vastuun kuin miehet. Todellinen (ja ilmainen!) kestolahja olisikin, jos perheessä kaikki osallistuivat huushollaamiseen tasapuolisesti.

 

5. Deitti-ilta

Kumppani: kirjoita lastesi äidille kortti, jossa kutsut hänet viettämään romanttista deitti-iltaa. Anna lahjansaajan osallistua illan ohjelman suunnitteluun mutta keksi jotain itsekin. Satsaus parisuhteeseen on satsaus perherauhaan. Lasten todellinen koti on nimittäin vanhempien parisuhde.

 

Ihanaa joulun aikaa kaikille! Jos tunnet tarvetta omalle ajalle, voit rauhoittua tätä ihanaa joulumeditaatiota kuunnellen.
 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset