LIITY JÄSENEKSI

Toiset 7 faktaa vatsalihasten erkaumasta

lantionpohja vatsalihasten erkauma
Toiset 7 faktaa vatsalihasten erkaumasta

Erilaisten tutkimusten ja arvioiden mukaan suorien vatsalihasten erkaumasta kärsii kolmasosa - kaksi kolmasosaa synnyttäneistä naisista. Ei mikään pikku juttu siis. Tietämättömyyttään erkaumaa saattaa pahentaa esim. liian rankalla treenillä tai liian varhain synnytyksen jälkeen aloitetulla harjoittelulla, mutta hyvä puoli asiassa on se, että erkauman, kuten myös lantionpohjan, kuntouttaminen ei ole koskaan liian myöhäistä.

Toiset 7 faktaa vatsalihasten erkaumasta

Edelliset 7 faktaa erkaumasta löydät myös hyvinvointikirjastostamme. 

 1. Ota koko vartalo huomioon
  Ei ole yhtä ainoaa, oikeaa liikettä kuntouttaa vatsalihasten erkaumaa, kuntoutuksessa yleisesti ottaen on tärkeää ottaa huomioon koko keho, mukaan lukien ryhti ja hengitys.

 2. Säännöllinen harjoittelu
  Vatsalihasten erkauman kuntoutus on säännöllistä ja pitkäjänteistä työtä, missä usein on opeteltava täysin uusia tapoja harjoittaa keskivartalon syviä lihaksia, mitä välttämättä aiemmin ei ole treenattu. Muutamalla liikkeellä ja muutamalla viikolla ei välttämättä vielä korjata raskauden aiheuttamia muutoksia kehossa, mutta toisaalta on hyvä todeta samalla, että usein Kuntouta keskivartalo® –valmennuksessamme jo muutaman viikon säännöllisen harjoittelun jälkeen naiset alkavat huomata muutoksia kehossaan, esim. virtsankarkailun vähentymistä, lantionpohjan lihasten parempaa aktivaatiota ja selkäsärkyjen poistumista.

 3. Henkilökohtaista apua
  Korjaukset kehon linjaukseen, hengitys, hyvä tekniikka esineitä nostaessa sekä noustessa makuulta saattavat kaikki vaikuttaa erittäin paljon vatsalihasten erkauman kuntoutumiseen. Joskus kuitenkin saattaa tuntua siltä, että tarvitaan lisäksi muita keinoja auttamaan kehoa toipumisessa ja aivoja löytämään ja aktivoimaan keskivartalon lihakset uudelleen käyttöön. Tällöin kannattaa kääntyä esim. lantionpohjan asioihin perehtyneen fysioterapeutin puoleen, joka voi antaa henkilökohtaisia ohjeita.

 4. Ravinnon merkitys
  Kudosten palautumiseen vaikuttaa niiden saama ravinto, joten suosi kudoksille hyvää tekeviä ruokia ja juo riittävästi nestettä.

 5. Kaikki on yksilöllistä
  Yksi yleinen minulle esitetty kysymys on: kuinka kauan kestää erkauman kuntoutus? Se on yksilöllistä, samoin kuin raskaus, synnytys ja naisen kehokin. Kuitenkin yksi tekijä ylitse muiden auttaa ja nopeuttaa kuntoutumista hyvin paljon: maltti. Liian nopea paluu liian rajuihin harjoituksiin synnytyksen jälkeen saattaa johtaa ikäviin seurauksiin, mm. kohdun- tai emättimen laskeumaan, tyrään tai kasvattaa vatsalihasten erkaumaa. Kun malttaa antaa keholle aikaa palautua raskauden aiheuttamista muutoksista ja hormonimyrskystä ja aloittaa ns. pyramidin pohjalta, eli lantionpohjasta ja syvien vatsalihasten harjoittelusta, pääsee loppujen lopuksi nopeammin ja turvallisemmin myös kovempiin treeneihin käsiksi.

 6. Lankut ja vatsarutistukset 
  Usein kysytään myös onko mahdollista vielä joskus tehdä lankkuja ja vatsarutistuksia? Sanoisin, että useimmissa tapauksissa kyllä. Tosin vasta kun keskivartalo toimii normaalisti ja vatsalihasten erkauma on parantunut. On hyvä kuitenkin miettiä MIKSI näitä (ja muita) harjoituksia tehdään. Kyseiset harjoitukset eivät missään nimessä ole ehdottoman tarpeellisia toimivan keskivartalon tai edes kapeamman vyötärön saavuttamiseksi.

 7. Se ei ole vaikeaa
  Olen usein kuullut, että itsestä huolehtimiseen ja jumppaamiseen ei kerta kaikkiaan ole aikaa eikä energiaa vauva-arjessa. Lantionpohjan ja keskivartalon lihasten harjoittaminen ei kuitenkaan ole vaikeaa, eikä vie säännöllisesti tehtynä montaakaan minuuttia aikaa / päivä, usein jo hyvin pienillä parannuksilla saadaan hienoja tuloksia aikaan, mikä motivoi jatkamaan. Ja juuri tähän tilanteeseen on suunniteltu Kuntouta keskivartalo® –verkkovalmennuksemme. Se tuo helposti päivittäin tehtävät liikkeet saatavillesi ja ammattilaisten suunnittelema treeni etenee progressiivisesti, eli nousujohteisesti kuntouttaen vatsalihasten erkaumaa ja koko vartaloa.

♥ Riina

 

Lue lisää vatsalihasten erkaantumasta ja sen kuntouttamisesta ja 7 faktaa erkaumasta.

Liity Nordic Fit Maman jäseneksi!

Kaikki valmennukset käytössäsi alk. 16,60€ / kk. 

1 kuukausi

KESÄALE 24,90€/kk*

norm. 29,90€/kk*


* Laskutetaan joka kuukausi

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Jäsenyyden voi peruuttaa milloin vain.

Kesäalen aikana saat jäsenyyden PYSYVÄSTI hintaan 24,90€/kk!
Voimassa 3.7.asti. 

 

OSTA NYT

6 kuukautta

24,80€/kk*


*149€ Laskutetaan kuuden kuukauden välein

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Voit maksaa 6 kk jäsenyyden myös liikuntaedulla. Jäsenyys jatkuu automaattisesti 6 kk jälkeen. Voit peruuttaa jäsenyyden milloin vain. 

 

OSTA NYT

12 kuukautta

16,60€/kk*

Suosituin

*199€ Laskutetaan kahdentoista kuukauden välein

 • Kaikki Nordic Fit Maman valmennukset käytössäsi
 • Bonussisällöt
 • Minikurssit
 • Webinaarit
 • Kumppaneiden edut
 • Yhteisön tuki

Voit maksaa 12 kk jäsenyyden myös liikuntaedulla. Jäsenyys jatkuu automaattisesti 12 kk jälkeen. Voit peruuttaa jäsenyyden milloin vain. 

 

OSTA NYT