ALOITA NYT

Liikuntaa ja aktiivisuutta elämään miellyttävästi ja ilman stressiä: Osallistu 30 päivän treenihaasteeseemme

treeni
Näin aloitat liikkumisen helposti ja vaivattomasti

Tämänhän me kaikki tiedämme: vaikeinta treenamisessa ei ole itse treeni vaan sen aloittaminen ja sen jälkeen sitoutuminen säännölliseen tekemiseen.

Aloittamista hankaloittaa usein syyllisyydentunne siitä, että ei ole saanut aikaiseksi aloittaa aikaisemmin. Mikä on tietysti älytöntä. Menneisyys ei määritä nykyisyyttämme, ellemme itse anna sille sitä valtaa.

Toinen asia, mikä estää meitä tekemästä pieniä parannuksia elämäntapoihimme, on huono itsetunto. Syyllistämme itseämme saamattomuudestamme ja vellomme itsesäälissä. Naapurin sporttinen Essi se kyllä jaksaa lenkkeillä mutta en minä. Minusta ei ole mihinkään enkä saa mitään aikaiseksi.

Meiltä jää huomaamatta se, mitä kaikkea saamme aikaiseksi.

Kolmas asia on se, että pienetkin asiat tahtovat saada mielessämme eeppiset mittasuhteet. Saatamme ajatella, että kunnon kohottaminen on niin valtaisa urakka, ettei meistä kertakaikkiaan ole siihen. Tosiasiassa kunnon kohottaminen vaatii vain parikymmentä minuuttia päivässä ja senkin ajan voi pilkkoa osiin. Eli suunnilleen sen ajan, minkä vietämme päivittäin vessassa aivan huomaamattamme. Tai puhelimen ääressä.

 

Miten tällaisista treenaamisen aloittamista hankaloittavista ajatusjumeista pääsisi eroon?

Ensimmäinen askel on, paradoksaalisesti, hyväksyä ne. Samalla voisimme hyväksyä myös itsemme juuri sellaisina kuin olemme.  Ei meissä sohvaperunoissa ole vikaa. Meillä vain on aivot, jotka ovat kehittyneet suojelemaan meitä liialta ponnistelulta ja uusilta kokemuksilta. Tämä aivojen ominaisuus on ollut evoluutiomme aikana tärkeää selviytymisemme kannalta.

Lisäksi meidän homo sapiensien keho on luotu aivan toisenlaista elämäntapaa varten. Elimme satoja tuhansia vuosia metsissä juosten. Vain aivan mikroskooppisen ohuen siivun evoluutiostamme olemme eläneet nykyisenkaltaista elämää, johon liikkuminen ei enää luonnollisesti kuulu.

Meidän pitää erikseen tehdä valinta liikkua. Ja se on monille luonnostaan vaikeaa.

 

Mitä siis tehdä jotta liikunnan saisi osaksi arkea?

Tutkimusten mukaan pienet muutokset arjen rutiineihin johtavat parempiin tuloksiin kuin se, että yrittää muuttaa koko elämänsä, kertaheitolla ja kokonaan. 

Sen sijaan, että ryhdyt treenaamaan seuraavaa New Yorkin maratonia varten tai valmistautumaan Himalajan huipulle kiipeämiseen, suosittelemme lempeämpää lähestymistapaa.

Ja jotta sekin olisi mahdollisimman lempeä, olemme suunnitelleet ohjelman, jonka avulla innostut paitsi treenaamaan, myös sovittamaan kohtuulliset treenituokiot osaksi arkeasi.

Liikunnasta stressaaminen ei koskaan palvele tarkoitusta. Keho ei erittele stressiä aiheuttajan mukaan, vaan stressi stressin päälle on aina kurja juttu. Liikunnan tavoitteena nimittäin on tuoda hyvää mieltä ja poistaa stressiä.

Elämme hyvin suorituskeskeisessä yhteiskunnassa, tämän vuoksi haluamme tarjota sinulle mahdollisuuden aloittaa liikunta ilman liikoja suorituspaineita, kotona, mökillä, pihalla tai muussa mukavassa, hyvää mieltä tuottavassa paikassa, oman kuntosi ja olosi mukaan. 30-päivän treenihaasteemme on suunniteltu sinulle, olit sitten täysiverinen sohvaperuna tai entinen himoliikkuja. Se on ystävällinen tönäisy takaisin liikkuvampaan elämään ja sopii kaikille perusterveille kiloista ja kunnosta riippumatta. 

Saamme Nordic Fit Mamassa jatkuvasti kiitosta siitä, miten helpoksi olemme tehneet treenaamaan ryhtymisen. Päivittäiset rohkaisuviestimme varmistavat, etteivät treenihetket pääse unohtumaan ja ne muistuttavat siitäkin, että treenaaminen on oikeasti ihan kivaa tai jopa ihanaa eikä yhtään kamalaa.

Lisäksi treenit on rakennettu sellaisiksi, että ne on oikeasti tehtävissä arjen tiimellyksessä. Ja älä huoli, vaikka putoaisit valmennuksen kyydistä, siihen pääsee palamaan ja jatkamaan siitä mihin jäit. Täsmälleen aikataulun ja suunnitelman mukainen treeni kun usein heittää lapsiperheessä häränpyllyä - voit aina palata treenin pariin kun flunssat on sairastettu ja yöt suunnilleen nukuttu.

Lähde ihmeessä mukaan Nordic Fit Maman 30 päivän treenihaasteeseen!

Lue Nordic Fit Mama tiimin tulokset treenihaasteesta. Alkutesti tehtiin valmennuksen ensimmäisenä päivänä ja lopputesti viimeisenä. Testissä vatsalihakset 30 sek, punnerrukset 30 sek, kyykyt 30 sek ja selkälihakset 60 sek. 

Riina: 

 • Vatsat alussa 30kpl, lopussa 37 kpl
 • Punnerrukset alussa 24 kpl, lopussa 30 kpl
 • Kyykyt alussa 30 kpl, lopussa 37 kpl
 • Selät alussa 50 kpl, lopussa 65 kpl

Mari: 

 • Vatsat alussa 23 kpl, lopussa 33 kpl
 • Punnerrukset alussa 16 kpl, lopussa 21 kpl
 • Kyykyt alussa 20 kpl, lopussa 30 kpl
 • Selät alussa 40 kpl, lopussa 57 kpl

Susanna:

 • Vatsat alussa 17 kpl, lopussa 31 kpl
 • Punnerrukset alussa 18 kpl, lopussa 26 kpl
 • Kyykyt alussa 20 kpl, lopussa 31 kpl
 • Selät alussa 47 kpl, lopussa 49 kpl

Lihaskunto kehittyi kaikilla huimasti, mutta parasta oli haasteen myötä lisääntynyt liikunta arjessa.

"Aluksi ajattelin, että olisi kiva kun olisi vaihtuva lihaskuntotreeni. Sitten huomasin miten helppoa tuttu treeni on tehdä (videon kanssa tai ilman) ja soveltaa vaikkaleikkipuistossakin tehtäväksi. Tutun treenin myötä sain lihaskuntotreenistä kokoajan enemmän tehoja irti. Sain myös juoksemisen taas osaksi arkea. Jos treenihetki valui pidemmälle iltaan niin korvasin sen kävelylenkillä - lähdettyä tuli aina, koska treeniohjelman myötä sitouduin treeniin. Liikkuvuustreenin aloittavat syvät hengitykset tuli joka kerta tarpeeseen ja laskivat mielen ja kehon treenihetkeen." 

"Omasta mielestäni teen treeniä suht säännöllisesti, mutta helposti varsinainen lihaskunto, kuten myös aerobinenkin treeni jää ja siirtyy. Haasteen myötä nämä molemmat tulivat säännöllisiksi osiksi arkea. Jos aikaa oli vähän, lihaskuntoa saattoi tehdä vain 1-2 kierrosta, paremmalla ajalla ja energialla enemmän. Huippua nähdä, miten nopeasti säännöllisellä, suunnitellulla tekemisellä saa tuloksia!"

"Alkutestin punnerrukset imettäjän ja yökantajan rintalihasjäkissä oli aika tutinaa. Ja tärisee edelleen kun tein tietysti lihaskuntotreeninkin. Meno onneksi helpotti, mutta avaukset ja liikkuvuuden lisääminen tuli tarpeeseen. Isoin huomio oli, että keskivartalo vaati vielä lisää treeniä, eli keskivartalo petti jos punnersi polvet ylhäällä. Ja sittenhän tajusin ottaa askeleen taaksepäin ja päädyin tekemään Nordic Fit Mama 2 valmennuksen."

Viimeisimmät asiakaspalautteet kiteyttävät haasteen idean

"Olen ollut paljon iloisempi ja energisempi. Parasta oli yksinkertaiset ja selkeät ohjeistukset."

"Jaksaminen lisääntyi. Kivan helppo toteuttaa kiireisessä arjessa"

Lähde: Kati Reijonen: Vastustamaton. Älä torju hyviä asioita elämässäsi (Atena, 2021)

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset