ALOITA NYT

Seksi synnytyksen jälkeen

lantionpohjan lihakset seksi synnytyksen jälkeen
Seksi synnytyksen jälkeen ja lantionpohjan lihasten vaikutus seksiin

Jos keskivartalon lihakset eivät ole kunnossa ja vartalo ei tunnu omalta, on sillä suuri vaikutus siihen, millainen olo meillä on itsestämme. Jos tunnemme olomme joksikin muuksi kuin omaksi itseksemme omassa vartalossamme, heijastuu se luonnollisesti myös siihen, kuinka seksuaalisiksi itsemme miellämme tai kuinka koemme toisen ihmisen kosketuksen.

Raskaus, synnytys ja mahdollinen iso leikkaus (jos synnytit sektiolla) sekä imetys ovat kaikki isoja asioita, joilla on suuri vaikutus naisen kehoon ja kehonkuvaan. Aina kehon muutoksia ei ole helppo hyväksyä.  

 

Lantionpohjan lihasten vaikutus seksielämään

Lantionpohjan lihasten ja syvien vatsan lihasten kunto vaikuttaa seksielämään monella tavalla. Jos hermotus on heikentynyt, esim. leikkauksen, arpikudoksen tai muun vaurion johdosta, saattaa tuntoaistikin poiketa normaalista. Jos lantionpohjaan ei saada kunnon kontrollia, tai siellä on jatkuva jännitys päällä, vaikuttaa sekin siihen, kuinka tunnemme. Jatkuvasti jännittynyttä lantionpohjaa voi verrata esim. puutuneeseen raajaan, jos makaamme kätemme päällä niin, että käsi puutuu, tuntuu se tunnottomalta ja sitä on vaikea hallita.

Lue lisää lantionpohjan tehtävistä ja vaikutuksesta seksielämään sekä 7 myyttiä lantionpohjan lihaksista Mehiläisen blogista. 

lantionpohjan lihakset ja seksi

On todettu, että lantionpohjan lihaksia harjoittamalla voidaan estää lantion pohjan veltostumista, sillä treenaamattomat lihakset alkavat heikentyä. Lihasten harjoittelu lisää myös seksuaalista kiihotusta ja mielihyvän tunnetta, sillä emättimen supistaminen yhdynnän tai itsetyydytyksen aikana onnistuu paremmin vahvojen lantionpohjan lihasten avulla.

Yhtä tärkeää kuin harjoittelu on myös lantionpohjan lihasten rentouttaminen. Stressi ja liika tai liian kova harjoittelu saattavat johtaa liian kireisiin lantionpohjan lihaksiin. Joten äidit, yhtä tärkeää kuin saada lantionpohjan harjoitukset osaksi jokaista päivää, on ottaa päivään myös rentoutushetkiä.

Usein törmäämme Kuntouta keskivartalo® -verkkovalmennuksessamme siihen, että lantionpohja on liian kireä. Jos haluat oppia lantionpohjan lihasten treeniä ja rentoutusta sopivassa suhteessa, lämpimästi tervetuloa mukaan valmennukseen!

"Kuntouta keskivartalo -valmennuksen seurauksena selkäkivut ja virtsankarkailut katosivat ja bonuksena seksielämäni parani parantuneen lantionpohjan lihasten kunnon myötä. Olen todella iloinen ja kiitollinen!"

- Mira, lapset 5v ja 2v

 

Kuuntele myös Kehtaanko kysyä -podcastin jakso Seksi ja kehon muutokset synnytyksen jälkeen. 

Tutustu valmennuksiimme:

Katso kaikki valmennukset