4-viikon lantionpohjan treenihaaste nyt avoinna! Aloita jo tänään!

Eroon lirahtelusta

Mitä jos pissat lirahtaa pöksyyn jumpassa? Tai vaikka vain nauraessa ja aivastaessa?

Ei huolta, se on aivan tavallista, lohduttelee Riina Sannaa Nordic Fit Maman ensimmäisessä podcastissa Ikävistä ikävin virtsankarkailu synnytyksen jälkeen.

Monet synnyttäneet naiset kärsivät virtsankarkailusta. Myös ulosteen ja kaasun karkailua saattaa tapahtua.

Vaiva voi tuntua nololta eikä siitä halua välttämättä puhua muille. Noloilu on kuitenkin turhaa.

Jos vatsalihasten jumppa jäi tekemättä ja lantionpohjan lihakset treenaamatta, ei asiasta kannata tuntea huonoa omaatuntoa. Tilanteen voi korjata myöhemminkin, jopa vuosien kuluttua.

Virtsan ja ulosteen karkaileminen synnytyksen jälkeen on yleistä mutta normaalitilanne se ei ole. Onneksi on treeniohjelmia, jotka auttavat korjaamaan sen, mikä on mennyt vähän epäkuntoon.

Vatsalihaksia ja lantionpohjaa treenaamalla saadaan paitsi virtsa pysymään rakossa, myös esimerkiksi sisäelimet pysymään paikoillaan. Ryhtikin paranee.

Ovatko vatsalihakset kunnossa vai ovatko ne erkautuneet

Sen saa selville helpolla testillä: Asetu selin makuulle jalat koukussa. Nosta päätä ja yläselkää ylös. Tunnustele vatsalihaksiasi vatsan keskilinjaa pitkin. Jos sormi uppoaa lihasten väliin, on kyse vatsalihasten erkaumasta. Katso myös ohjeet ja video vatsalihasten erkauman testaamisesta.

Jos erkauma tuntuu, ei huolta: sillä jo parin viikon säännöllisellä treenillä alkaa saada tuloksia.

Pienten lasten äitien aika on kortilla ja Nordic Fit Mama 1 - Kuntouta keskivartalo -valmennuksen treenejä suunniteltaessa tämä on otettu huomioon. 10 minuuttia päivässä riittää!

Nordic Fit Mama syntyi siitä tosiasiasta, että synnytyksen jälkeiseen kehon kuntouttamiseen liittyen tietoa oli hyvin vähän saatavilla. Riina Laaksonen, NFM:n perustaja, ryhtyi opiskelemaan asiaa kärsittyään itse virheellisen treenaamisen aiheuttamista vaivoista synnytystensä jälkeen.

Muistetaan kuitenkin, että kuten aina, jos vaiva on vaikea eikä treeni auta, on syytä kääntyä terveydenhoitajan tai lääkärin puoleen.

Klikkaa Kehtaanko kysyä- podcasteihin tai kuuntele Ikävistä ikävin virtsankarkailu -jakso alta.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.